Україна і Білорусь окреслили напрямки подальшої торговельно-економічної співпраці

Общество
12 апреля 2013 13:39

У форматі тет-а-тет та розширеному складі відбулися переговори з Першим віце-прем’єр-міністром України Сергієм Арбузовим.

Головними темами були подальше нарощування двосторонньої торгівлі та нові масштабні проекти співпраці у сферах, стратегічно важливих для економік двох країн – енергетичній, транспортній та сільськогосподарській. У ході зустрічі сторони також виступили за активізацію коопераційного співробітництва в галузі машинобудування та спільної реалізації продукції на ринках третіх країн. Було домовлено про проведення у травні 22-го засідання двосторонньої міжурядової комісії під головуванням заступників глав урядів.

Окремим пунктом порядку денного було усунення торговельних бар’єрів, існуючих на окремих напрямах двостороннього співробітництва. Сторони домовилися вирішувати наявні питання у конструктивному дусі, властивому відносинам України та Республіки Білорусь.

Зокрема, було домовлено про візит до Білорусі Міністра аграрної політики та продовольства України Миколи Присяжнюка для врегулювання проблемних питань та завершення підготовки проектів двосторонньої співпраці в аграрній та аграрно-промисловій сфері.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях