Дивіться онлайн-виставу «Шинель» за мотивами однойменної повісті Гоголя

Онлайн-вистава «Шинель» за мотивами однойменної повісті Гоголя

«Театр 360 градусів» запрошує на онлайн-виставу «Шинель» за мотивами однойменної повісті Гоголя

  1 квітня, у день народження видатного українського письменника Миколи Гоголя, за підтримки телеком-оператора Київстар, відбудеться онлайн-прем’єра відеовистави за мотивами повісті «Шинель», відзнятої проєктом «Театр 360 градусів».  Безоплатні онлайн-покази триватимуть з 1 до 10 квітня включно. Щоб їх переглянути, потрібно зареєструватися на зручну дату на сайті проєкту.

Інноваційний артпроєкт «Театр 360 градусів», який вперше в Україні знімає та демонструє широкій аудиторії відеоверсії театральних постановок із використанням технологій і спецефектів, презентує другу онлайн-прем'єру. Це буде сімейна вистава Театру на Подолі українською мовою – «Шинель» за Миколою Гоголем. У новому проєкті творці об'єднали сценічне мистецтво та  звукові спецефекти, щоб максимально перенести глядача у театральну залу під час перегляду онлайн. Завдяки Київстар і найбільшій мережі 4G в Україні ви зможете дивитися спектакль будь-де, адже тепер для перегляду вам потрібен лише смартфон.

«Через пандемію по всій Україні нині практично не проводяться культурні заходи, а в Києві та низці областей країни їх взагалі заборонили через локдаун. Ми ж даруємо всім унікальну можливість цієї весни провести своє дозвілля класно, безпечно та доступно» – розповідають Даша Малахова та Наталія Чижова, продюсерки проєкту «Театр 360 градусів».

Режисер театральної постановки – Валерія Федотова, а відеоверсії – Валентин Кондратюк. Ефект цілковитої присутності в театральному залі створить музика до вистави, записана  у стінах театру. Саундтреки та музичний бекграунд для відеоверсії спектаклю написали відомі електронні саунд-продюсери Олександр Філоненко та Дмитро Авксентьєв. Симфонічний оркестр «Віртуози Києва» виконав композиції на сцені Театру на Подолі.

«Театр на Подолі має унікальне сучасне обладнання, яке дозволяє заводити звук у студію прямо зі сцени. Тут навіть є звуковий пульт, який возить у тури Том Йорк, – розповідають композитори проєкту. – У цьому випадку будівля театру виступила як форма акустичного вираження. Впевнені, це допоможе глядачеві відчути себе в театрі під час перегляду вистави вдома».

«Шинель» – це знайома та зрозуміла кожному історія про Акакія Акакійовича, людини, яка зіткнулася із неприйняттям суспільством, глузуванням і булінгом. Організатори  переконані: спектакль покликаний достукатися до сердець українців. Спілкування замість відведення очей, допомога замість насмішок, добро замість агресії – такий рецепт взаємин у здоровому суспільстві. Постановка зачепить і зворушить як дітей, так і дорослих, тому організатори закликають переглянути її всією сім'єю.

До речі, минулого року за підтримки «Київстар» відбулась перша театральна онлайн-вистава «Театру 360 градусів» за мотивами драми Лесі Українки «Камінний господар», яка мала шалений успіх. Тому 27 березня, в Міжнародний день театру, проєкт отримав найпрестижнішу театральну премію «Київська пектораль» у номінації «Подія року».

Дивитися трейлер до відеовистави «Шинель»: 

 

 

 

 

 

Последние новости