Масленица

Афиша - Фестивали - Масленица

Афиша - Фестивали - Масленица

29 лютого і 1 березня Древній Київ у Князівстві Київська Русь ("Парк Київська Русь") запрошує на наймасштабніше в Україні святкування Масляної. Це не просто відтворення обрядів, а цілий калейдоскоп розваг і оригінальних вистав із кінно-трюковими виступами, стародавніми обрядами, традиційними слов'янськими забавами, майстер-класами та екстремальними атракціонами. А також: смачні млинці з різними начинками, розмаїття страв з багаття, спалювання величезного опудала, подарунки на масляному стовпі, а ввечері – яскрава вогняна програма.

29 лютого і 1 березня пройде по-справжньому яскраве і грандіозне святкування Масляної в справжньому, живому середньовічному місті. Гостей чекають гуляння із розмахом в стилі Київської Русі: з автентичною програмою і безліччю традиційних слов'янських забав. Це буде не банальний концерт із продажем їжі, а справжнє занурення в атмосферу середньовічних святкувань! Гуляння нестимуть і пізнавальну складову, адже гості дізнаються про історію свята, де у "Повісті минулих літ" воно згадується, як готували млинці в Київській Русі та що робити в цей день, аби весь рік був щедрим.

Гостей чекають стародавні традиції Масниці із захоплюючими дійствами за участю кінно-трюкового і пішого театру. А ще – урочиста церемонія зустрічі князя, яскрава авторська театралізована програма з відтворенням давніх обрядів, древній ритуал "Колодій" та виступи народних колективів. І все це в справжньому, живому середньовічному місті, в оточенні шедеврів дерев'яного зодчества!

Відвідувачі Древнього Києва побачать унікальну театралізовану постановку - "Масляний вертеп", яка буде озвучуватися давньослов'янською мовою. Двічі на день можна буде побачити спалювання опудала Марени та взяти участь у дружному хороводі навколо нього.

Увечері гостей чекає унікальне дійство – стрільба зі справжнього требушету палаючими ядрами, а в суботу – ще і яскраве нічне вогняне шоу.

У Древньому Києві можна буде не тільки насолодитися видовищною програмою, а й прогулятися на породистих конях верхи та в екіпажах, відвідати музеї та експозиції, постріляти з лука в середньовічному тирі, викарбувати монету "на щастя", спуститися по швидкісний гірці "Змій Горинич", пролетіти на канатному спуску "Політайло", побитися на м'яких мечах, вдягнути історичні костюми часів Київської Русі та влаштувати фотосесію в них. А також: скуштувати смачних рум'яних млинців з різними начинками, гарячих напоїв та страв з багаття, купити оригінальні сувеніри ручної роботи в середньовічних крамницях і навчитися новому на майстер-класах. Маленьких відвідувачів чекає яскравий мотузковий куб-лабіринт "Мишоловка".

Хто захоче продовжити своє свято ще на день, зможе залишитися на нічліг в комфортабельних номерах, попередньо забронювавши місця.

Древній Київ відкривається о 10:00

Початок театралізованої програми – о 13:30.

Спалювання першого опудала близько 16:00, другого – близько 18:45. 

Завершення програми: близько 19:00.

"Парк Київська Русь" розташований в селі Копачів Обухівського району Київської області. 

GPS координати:  +50° 8' 44.31", +30° 28' 26.90"

Акредитація: (063) 139 73 24, (044) 461 99 37 , nkoval@gradkiya.com

Детальна інформація на сайті: www.parkkyivrus.com

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua:
👉 Telegram-канал «Диван подождет» - это лучший гид по Киеву
👉 Facebook
👉 Viber
👉 Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях