"Swedish Language School - Kyiv" приглашает на кинолекторий посвященный Ингмару Бергману

Афиша - Клубное кино - "Swedish Language School - Kyiv" приглашает на кинолекторий посвященный  Ингмару Бергману

Афиша - Клубное кино - "Swedish Language School - Kyiv" приглашает на кинолекторий посвященный Ингмару Бергману

 Школа шведської мови Swedish Language School - Kyiv за підтримки Музею історії міста Києва та Мультикультурного центру запрошує на кінолекторій, присвячений творчості Інґмара Берґмана.

Друга кінолекція (перша - про фільм Берґмана “Сунична галявина” - проходила у культурному центрі “Трансформер” 15 жовтня) відбудеться 18 листопада 2017 року, та буде присвячена відомому фільму режисера "Сьома печатка". Кінолекторій покликаний допомогти краще зрозуміти шведську культуру та світогляд режисера ХХ століття - Інґмара Берґмана. До Нового року відбудеться 4 кінолекції, де кожний бажаючий матиме нагоду познайомитися з культурним контекстом епохи, історією життя митця та іншими факторами, які вплинули на створення режисерських шедеврів. Провідником і лектором виступить - антропологиня, кандидат історичних наук, Тіна Полек.

Кожна кінолекція складається: з перегляду фільму Інґмара Берґмана мовою оригіналу з англійськими чи російськими субтитрами, невеликої вступної лекції з поясненням головних аспектів та історії створення кожного фільму та дискусії після перегляду. Кожна лекція перед показом - це епілог, який задає тон та дає простори для повного занурення в світ шведського генія. Програма кінолекторію до кінця 2017 року:

18 листопада 2017 року: "Сьома печатка" (1957р.) веде глядача слідом за головним героєм дорогами середньовіччя, яке постає разом із традиційними атрибутами доби – хрестовими походами, епідемією чуми, театрально-карнавальною кочівною культурою. Однак, ключовим питанням залишається те, чим закінчиться протистояння між долею та свідомим вибором людини?

25 листопада 2017 року: "Година вовка" (1968р.) важливо подивитися хоча б тому, що це єдиний фільм режисера, який знавці класифікують як "психологічний хорор". Звісно, цей фільм Берґмана не про Чужого або полтергейста. Жах розвивається із психіки головного героя. Останній знаходиться в пограничних станах свідомості – між сном і реальністю, де події, люди минулого зливаються у моторошний конгломерат з його страхами та комплексами, призводячи до фатального кінця.

2 грудня 2017 року: "Посмішки літньої ночі" (1955р.) – це не просто легка комедія з елементами пікантності, а ще й театр в кіно, відтворення естетики бароко, що розігрується в Сконе початку ХХ століття. Варто відзначити, що журі Каннського кінофестивалю навіть створило нагороду – "За найкращий поетичний гумор" – спеціально для цього фільму, яку він чинно отримав у 1956р.

23 грудня 2017 року: "Персона" (1966р.) змушує задуматися над тим, наскільки нас визначає наша наративність – здатність говорити про себе і говорити взагалі. Відома акторка раптово замовкає посеред вистави. Шукаючи причину, вона звертається до психіатра, який радить їй відпочити на природі. Морські пейзажі, тиша однієї жінки, яка розчиняється у мовленні іншої, або, можливо, від початку була лише одна?

 

 

Музей Києва, вул. Б.Хмельницького, 7
Date18.11.2017
Price70 грн. (студентам - 50 грн.)

 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua:
👉 Telegram-канал «Диван подождет» - это лучший гид по Киеву
👉 Facebook
👉 Viber
👉 Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Еще в разделе Клубное кино
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях