«Жемчужины барокко». Антонио Вивальди

Афиша - Концерты - «Жемчужины барокко». Антонио Вивальди

Афиша - Концерты - «Жемчужины барокко». Антонио Вивальди

 Сьомий концерт циклу "Перлини бароко" буде присвячено Антоніо Вівальді. Вівальді, поруч з Йоганном Себастьяном Бахом та Фрідріхом Генделем, – один з найяскравіших і найбільш знаних представників епохи бароко, творець жанру сольного інструментального концерту. Його музика по всьому світу користується величезною популярністю, а цикл "Пори роки" став справжнім шлягером класичного мистецтва. Французький музикознавець Марк Пеншерль так змальовує образ композитора: "Створений із контрастів, слабкий, хворий, і тим не менше живий як порох, готовий роздратуватися і тут же заспокоїтися, перейти від мирської суєти до суєвірної набожності, впертий і разом з тим поступливий, містик, одначе готовий спуститися на землю, коли мова заходить про його інтереси, і зовсім не дурень при облаштуванні своїх справ". Створена із контрастів і його музика.

В ній патетика церковного стилю поєднується із життєвим запалом, високе змішується з низьким, побутовим, відсторонене з конкретним. Тут звучать суворі фуги, скорботні адажіо і разом з тим – сентиментальні, а навіть фривольні мелодії, веселі танці. Валентина Матюшенко (сопрано) Ольга Табуліна (мецо-сопрано) Участь беруть: Богдана Півненко (скрипка) Ігор Лещишин (гобой) США Національний ансамбль солістів "Київська камерата" Художній керівник і диригент – Валерій Матюхін Хор хлопчиків і юнаків сектору практики Національної музичної академії України імені П. І. Чайковського Художній керівник – Алла Шейко Академічний хор "Anima" студентів кафедри академічного хорового мистецтва Київського національного університету культури і мистецтв Художній керівник – Наталія Кречко

Програма: - Цикл концертів "Пори року" для скрипки, чембало і струнного оркестру, тв.8: Концерт № 1 мі мажор "Весна": І. Allegro II. Largo III. Allegro Концерт № 2 соль мінор "Літо": І. Allegro non molto II. Adagio III. Presto - Арія з опери "Джустіно" - Арія з опери "Орландо" - Арія з мотету "IN FURORE Giustissimae Irae" - Арія Ваганте з ораторії "Тріумф Юдіф" - Дует з ораторії "Dixit dominus" - Магніфікат - Концерт для гобоя з оркестром - Кантата "Gloria" Квитки онлайн: 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua:
👉 Telegram-канал «Диван подождет» - это лучший гид по Киеву
👉 Facebook
👉 Viber
👉 Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Еще в разделе Концерты
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях