Воспоминания о самом дорогом

Афиша - Концерты - Воспоминания о самом дорогом

Афиша - Концерты - Воспоминания о самом дорогом

Київський камерний оркестр Соліст – Роман Холматов (скрипка) Пам’ять кожної людини зберігає щось, що є найдорожчим саме для неї… Враження дитинства, кохання, подорожі, зустрічі… "Спогад про найдорожче місце" - так називається твір Петра Ілліча Чайковського, який складається з трьох п’єс для скрипки з оркестром – Роздум, Скерцо та Мелодія. А найдорожчим місцем для себе композитор вважав містечко Браїлів, неподалік Жмеринки в Україні(!) .

Саме тут був маєток пані Н. фон Мекк - мецената композитора, великої шанувальниці його музики. У цьому маєтку на самоті (пані залишала будинок і парк у повне розпорядження музиканта) композитор провів найщасливіші дні свого життя. Молоді українські музиканти є однією з найдорожчих наших цінностей. За останній рік вони перемогли на кількох найпрестижніших міжнародних конкурсах. Одним із них є Роман Холматов, який отримав премії на конкурсах Е.Ізаї(Бельгія) та у Мірекурі(Франція). Він буде грати на скрипці Ж.Клоца 1807 року.

Найдорожчими враженнями для шанувальників музики завжди є концертні виконання таких перлин музики, як Andante cantabile П.І.Чайковського та Сиціліани О.Респігі. А найдорожчими хвилинами в житті музиканта є миті виконання таких "хітів" класичної музики, як Кампанелла Н. Паганіні та Соната для струнних Дж. Россіні. І, нарешті, музиканти , можливо, є найдорожчим скарбом на нашій землі. Сподіваємось, що цей концерт стане одним з найдорожчих вражень для усіх присутніх.

Програма: П.І.Чайковський Andante cantabile (з струнного квартету №1) Спогад про найдорожче(1.Роздум 2.Скерцо. 3. Мелодія) op.42 для скрипки з оркестром; соліст – Роман Холматов О. Респігі Сиціліана (з циклу "Античні танці") Н. Паганіні Campanella (з Концерту для скрипки з оркестром №2) соліст – Роман Холматов Дж. Россіні Соната для струнних №3.

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua:
👉 Telegram-канал «Диван подождет» - это лучший гид по Киеву
👉 Facebook
👉 Viber
👉 Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Еще в разделе Концерты
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях