Вивальди, Крейслер, Бах. Ансамбль «Киевская камерата»

Афиша - Концерты - Вивальди, Крейслер, Бах. Ансамбль «Киевская камерата»

Афиша - Концерты - Вивальди, Крейслер, Бах. Ансамбль «Киевская камерата»

 12 серпня у Національній філармонії України у рамках фестивалю оркестрової музики "Літні музичні вечори" звучатиме музика Антоніо Вівальді, Фріца Крейслера та Йоганна Себастьяна Баха. Цей концерт починає тріаду циклу "Київська камерата запрошує". Виконання музики скрипаля Фріца Крейслера разом із творами барокових композиторів – невипадкове. Адже, концерт для скрипки з оркестром цього австрійця – у стилі Вівальді.

Фріц Крейслер вчився в Йозефа Хельмесбергера та Антона Брукнера у Відні, Жозефа Массара та Лео Деліба - в Парижі. Грав під орудою Артура Нікіша в Берліні, разом із Арнольдом Шенбергом у Відні, із Сергієм Рахманіновим в Америці... Скрипаля та композитора Фріца Крейслера, як і піаніста та композитора Сергія Рахманінова, часто називають "пізнім романтиком". Оскільки, у власній творчості крізь призму світогляду епохи ХХ століття, він продовжував традиції віртуозно-романтичного мистецтва XIX століття. Хоча його надзвичайно яскравий Концерт для скрипки з оркестром, написаний 1927 року в Берліні, є зразком пошуків, які існували в музичному мистецтві на межі XIX-XX століть. Цікаво, що за життя Крейслер був містифікатором і приховував авторство власних творів. Лише найближчі друзі знали про його таємницю. Найвідомішими виконаннями скрипкового концерту є версії самого композитора та його сучасника Давида Ойстраха.

Цикл концертів "КИЇВСЬКА КАМЕРАТА ЗАПРОШУЄ" ВІВАЛЬДІ КРЕЙСЛЕР БАХ Національний ансамбль солістів "Київська камерата" Диригент - ВАЛЕРІЙ МАТЮХІН Солісти – СЕРГІЙ ШОТТ (скрипка) ОЛЕСЬ ЯСЬКО (скрипка) ВАЛЕНТИНА МАТЮШЕНКО (сопрано) ОКСАНА НІКІТЮК (мецо-сопрано) ОЛЬГА ТАБУЛІНА (мецо-сопрано) ЛОЛІТА ХОМЛІЧЕНКО (віолончель) БОГДАН ГАЛАСЮК (гобой) Програма: А. Вівальді – Concerto grosso ре мінор для двох скрипок і віолончелі з оркестром – Арії і дуети Ф. Крейслер – Концерт у стилі Вівальді для скрипки з оркестром Й. С. Бах – Концерт для двох скрипок з оркестром ре мінор – Кантата № 53 "Schlage doch, gewunschte Stunde" – Концерт для скрипки і гобоя з оркестром ре мінор.

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua:
👉 Telegram-канал «Диван подождет» - это лучший гид по Киеву
👉 Facebook
👉 Viber
👉 Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Еще в разделе Концерты
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях