«Соколов плюс». Симфонический оркестр НФУ

Афиша - Концерты - «Соколов плюс». Симфонический оркестр НФУ

Афиша - Концерты - «Соколов плюс». Симфонический оркестр НФУ

1 листопада Національна філармонія України запрошує на другий концерт циклу "СОКОЛОВ плюс..". Цього разу Валерій Соколов разом із віолончелістом Олексієм Шадріним у супроводі філармонійного оркестру під орудою Віталія Протасова виконають твори Сергія Прокоф’єва. Симфонія-концерт для віолончелі з оркестром – один із останніх творів Сергія Прокоф’єва. Композитор почав його писати 1947, а завершив 1952 року, тобто за рік до смерті й після "славнозвісного" 1948…

Першим виконавцем був Мстислав Ростропович, який став майже співавтором цього твору, а за диригентським пультом вперше стояв Святослав Ріхтер, що є єдиним виступом у такій якості цього музиканта. Сьогодні ця симфонія вважається одним із найкращих віолончельних концертів. Другий концерт для скрипки з оркестром написаний Сергієм Прокоф'євим для французького скрипаля Робера Соетана.

Разом, композитор і скрипаль, зокрема, гастролювали в Португалії, Марокко, Алжирі й Тунісі. Прокоф'єв коментував, що фрагмент першої частини написаний у Парижі, другої частини - у Воронежі, інструментування здійснено в Баку, а перше виконання відбулося в Мадриді. Це був останній твір Прокоф'єва до моменту остаточного повернення в "совєти" 1935 року. Цикл концертів "СОКОЛОВ плюс..". 

Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України Диригент – ВІТАЛІЙ ПРОТАСОВ Солісти – ВАЛЕРІЙ СОКОЛОВ (скрипка) ОЛЕКСІЙ ШАДРІН (віолончель) Сергій Прокоф’єв. Програма: Симфонія-концерт для віолончелі з оркестром, тв. 125 Концерт № 2 для скрипки з оркестром соль мінор, тв.63.

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua:
👉 Telegram-канал «Диван подождет» - это лучший гид по Киеву
👉 Facebook
👉 Viber
👉 Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Еще в разделе Концерты
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях