Станкович, Шостакович, Дворжак, Нац.симф. оркестр Украины

Афиша - Концерты - Станкович, Шостакович, Дворжак, Нац.симф. оркестр Украины

Афиша - Концерты - Станкович, Шостакович, Дворжак, Нац.симф. оркестр Украины

22 січня у Національній філармонії звучатиме музика класиків ХІХ та ХХ століть – Антоніна Дворжака, Дмитра Шостаковича, та сучасного українського композитора Євгена Станковича. 2020 рік – рік і Бориса Лятошинського, якому 3 січня було би 125... Він – сучасник Дмитра Шостаковича. Кожен із них мав власний і творчий, і життєвий шляхи. Обидва відчули на собі "тиск" епохи…

Але, незважаючи на історичні умови, залишились вірними собі. Можливо, саме тому їхня музика вплинула на формування майже всіх молодших композиторів, зокрема, й на Євгена Станковича. На думку молодого, але вже відомого, віолончеліста Артема Полуденного, Перший віолончельний концерт Шостаковича – це, насамперед концентрат емоцій, думок, переживань людини, яка жила та творила в середині ХХ століття: "Ця музика розкриває душевну боротьбу, сповнена трагічних роздумів, але й надії та внутрішнього світла. Вона нікого не залишить байдужим". Програму концерту доповнить "трагічна".

Сьома симфонія чеха Антоніна Дворжака, завершена 1885 року, тобто майже 135 років тому… Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України (художній керівник і головний диригент – Володимир Сіренко). Солісти – Артем Полуденний (віолончель), Мирослава Сіренко (флейта), Юрій Набитович (кларнет). Програма: Є. Станкович - Новела для флейти, кларнета і струнного оркестру, Д. Шостакович – Концерт № 1 для віолончелі з оркестром мі-бемоль мажор, тв.107, А.Дворжак – Симфонія № 7 ре мінор, тв.70. 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua:
👉 Telegram-канал «Диван подождет» - это лучший гид по Киеву
👉 Facebook
👉 Viber
👉 Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Еще в разделе Концерты
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях