«Соколов плюс ...». Симфонический оркестр НФУ

Афиша - Концерты - «Соколов плюс ...». Симфонический оркестр НФУ

Афиша - Концерты - «Соколов плюс ...». Симфонический оркестр НФУ

27 березня у Національній філармонії України у рамках проєкту "Соколов+" за участю скрипаля Валерія Соколова у супроводі філармонійного симфонічного оркестру під орудою Віталія Протасова звучатиме музика угорських композиторів-класиків ХХ століття, музикознавців, педагогів та фольклористів Золтана Кодаї та Бели Бартока.

Зокрема, Перший скрипковий концерт - один із кращих творів молодого Бартока, написаний ним 1909 року, який, на жаль, став відомим лише в кінці 1950-х років. Із цим твором пов'язана романтична історія. Барток закохався в молоду скрипальку Штефі Гейєр і написав концерт для неї. Але дівчина не відповіла на його почуття взаємністю, а партитура цього концерту пролежала в неї до самої її смерті 1956-го року... Галанта – це давнє місто, що знаходиться між Віднем і Будапештом, поблизу старовинної угорської столиці, що нині є Братиславою (столиця Словаччини).

У Гaланті Золтан Кодаї часто був дитиною. Природно, що в основі цього твору саме ті традиційні угорські мелодії, які композитор почув тоді. "Танці з Галанти" створено автором 1933 року до 80-ї річниці Будапештського філармонійного оркестру. Програма: З. Кодаї – Танці з Галанти Б. Барток – Концерт № 1 для скрипки з оркестром, Sz. 96 Б. Барток – Вечір в Трансільванії, Sz. 97 – Концерт № 2 для скрипки з оркестром, Sz. 112.

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua:
👉 Telegram-канал «Диван подождет» - это лучший гид по Киеву
👉 Facebook
👉 Viber
👉 Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Еще в разделе Концерты
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях