Сватовство в Гончаровке

Афиша - Театры - Сватовство в Гончаровке

Афиша - Театры - Сватовство в Гончаровке

"Сватання на Гончарівці" - музична комедія Григорія Квітки-Основ’яненка та композитора Кирила Стеценка, що належить до скарбниці української класичної драматургії ХІХ століття. Сценічна історія цього твору у Полтавському театрі розпочалася ще у 40-х роках минулого століття, і остання постановка датована 1967 роком. Виставу, сповнену щирим гумором та динамічними сценами з життя, сьогодні відновили у репертуарі Полтавського театру, адже вона як і раніше приваблює глядача.

Дія відбувається під Харковом у селі Гончарівка. Кріпак-коваль Олексій кохає дівчину Уляну, але на шляху до щастя вони стикаються з випробуваннями. Дівчину батьки хочуть віддати за заможного нелюба – дурника Стецька, над яким усі глузують. Мати Уляни шанує Олексія за його золоті руки, та влада грошей вища за людські почуття. Відставний солдат Скорик, дядько Олексія, все ж допомагає влаштувати сватання на користь свого племінника. Нещасний Стецько, отримавши гарбуза, не може зрозуміти, що сталося, а закохані молодята радіють своєму щастю.

"Сватання на Гончарівці" - твір, наділений водевільною інтригою, де лірика та гумор розкриваються у різножанрових музичних номерах, – актуальний та популярний і сьогодні.

Дійові особи та виконавці: Прокіп – народний артист України Василь Голуб Одарка – Ніна Савченко Уляна - Надія Карпова, Юлія Орлова Олексій – Геннадій Продаймо Стецько – Олександр Кузьменко Павло Кандзюба – заслужений артист України Володимир Морус

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua:
👉 Telegram-канал «Диван подождет» - это лучший гид по Киеву
👉 Facebook
👉 Viber
👉 Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Еще в разделе Театры
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях