Сергей Савченко и непреодолимое сопротивление видению

Афиша - Выставки - Сергей Савченко и непреодолимое сопротивление видению

Афиша - Выставки - Сергей Савченко и непреодолимое сопротивление видению

Виставка стане презентацією найновішого каталогу робіт знаного львівського художника Сергія Савченка, створених за останні 10 років. Малярство, графіка, відео та анімація, - твори різноманітних жанрів обрано з різних періодів творчості.

Майже кожен з проектів каталогу має унікальне авторське відеодоповнення, доступне онлайн під час дії експозиції. Те, що їх поєднує – досвід осмислення власного бачення світу. Єдиний, притаманний тільки цьому художнику, тільки цій особистості, існуючий поза всяким концепціями, арт трендами та кон’юнктурним бажанням компліментарної ввічливості для будь-кого. Чи то публіки, критиків, колекціонерів або галеристів.

"Художня концепція твору має прямий зв'язок з особистістю художника", - вважає Сергій Савченко. Очевидно, але не факт – особливо з огляду на кількість проявів псевдоконцептуальності, коли особистість художника розчиняється, стає грою в бісер без особистісних правил та власного бачення. Саме цим заявленим правом особистого творчого бачення і вирізняється виставка Сергія Савченко, саме цим і вирізняється його творчість взагалі.

Іспанський дипломат та колекціонер Антоніо Мембріве у статті, що відкриває каталог творів Сергія Савченко, пише: "Певності, кажуть нам, більше немає. Усюди панує нігілізм. Однак Сергій, стоячи на уявній межі, продовжує вдивлятися у руїни, ніби в них таки закладено справжній сенс. І продовжує залишати по собі сліди – рисунки, ескізи, інсталяції чи картини, – нагадуючи нам, що його поривання пильно дивитися, бачити – це також і наше поривання". Чи дійсно це так? 

 

 

 

Присоединяйтесь к соцсетям Vgorode.ua:
👉 Telegram-канал «Диван подождет» - это лучший гид по Киеву
👉 Facebook
👉 Viber
👉 Instagram

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях