Авторы "Последнего предупреждения": наши ролики - журналистские расследования

Ролики розміщуються за кошти кандидата в народні депутати від Молодіжної партії України

Ролики розміщуються за кошти кандидата в народні депутати від Молодіжної партії України

События
09 октября 2012 14:52

Телекомпанія V-TV, виробник роликів "Останнє попередження", що розміщуються на Першому національному як передвиборна агітація, заявляє про те, що її продукція є журналістськими розслідуваннями, у яких "наведені беззаперечні факти політичних конфліктів між нині об'єднаними у опозиційному русі політиками, факти підстав та зловживання службовими обов'язками". Про це йдеться у відповіді журналістів V-TV Олександру Турчинову на звинувачення в брехні.

Нагадаємо, заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов звинуватив Перший національний у трансляції ролику, який "містить бруд та цинічну брехню" проти лідерів опозиції. За словами народного депутата Руслана Князевича (фракція НУ-НС), згаданий ролик випускається під грифом політична реклама, однак не має передбачених законом атрибутів, зокрема вихідних даних про кандидата, який його замовив.

Прес-служба Першого національного повідомила, що ролики розміщуються за кошти кандидата в народні депутати від Молодіжної партії України за округом № 220 Ганни Федорченко.

"Так, наші програми розміщуються як політична реклама, але вони є журналістськими розслідуваннями, які підтверджуються документами, квитанціями, архівами, інтерв'ю.  Кожна програма є унікальною, у ній реальні факти і жодної краплі вигадки", - заявив у коментарі "Телекритиці" журналіст V-TV Сергій Ігнатченко.

За словами пана Ігнатченка, продакшн V-TV раніше знімав документальні фільми, які побачила кандидат Ганна Федорченко і запропонувала профінансувати їхній випуск на Першому національному. "Нам це цікаво, тому що ми можемо показати всю правду", - сказав Сергій Ігнатченко.

Загалом в ефірі планується близько 20 випусків "Останнього попередження". На запитання, яких політиків стосуються розслідування, Сергій Ігнатченко відповів, що всіх - і комуністів, і Партії регіонів, і "Батьківщини", і УДАРу, і "Свободи". "Поки не знайшли нічого тільки про Королевську, але ще пошукаємо", - додав журналіст.

В ефір уже вийшло чотири ролики, але всі вони поки що стосувалися лише об'єднаної опозиції. Новий випуск 8 жовтня розповідатиме про "піщаний бізнес Олександра Тимошенка" в Броварах.

На думку продакшну V-TV, його програми "демонструють той бік українського політикуму, про який зараз голосно не скаже ніхто". "Ніхто не розмістить такі матеріали на власному медіа-ресурсі, боячись всесильних українських політиків. Спробуйте розмістити подібний матеріал на якомусь телеканалі - у вас це не вийде! Чому? Тому що в них - правда, яку повинні знати люди і яку замовчують ті, кому вигідно увійти до майбутнього парламенту чистим", - стверджують журналісти V-TV.

"Турчинов та Князевич назвали програму "Останнє попередження" відвертою брехнею. Але чому вони конкретно не вказують на те - де саме журналісти озвучили неправду? Хіба Яценюк не говорив те, що чули мільйони громадян? Хіба Тимошенко не робила гучних заяв під час відомих телешоу? Хіба екс-голові Броварської РДА не підсовували хабар у 42 млн. доларів? Чи може земснаряд під Києвом, про який люди дізнаються сьогодні, наразі не працює і не приносить прибутків тим, на кого вказано у нашій програмі? Вкажіть на неправду - і ми дамо спростування викладених нами фактів", - йдеться в заяві.

Крім "Останнього попередження", продакшн V-TV знімає документальні фільми, які розміщуються не як передвиборна агітація. Наприклад, 8 жовтня о 15.35 на Першому національному транслювався його фільм "Євро-2012. Вся правда про бойкот", через тиждень на Першому вийде стрічка "Адов ад" про дніпропетровські вибухи. Також телекомпанія зняла фільм "Зворотній бік рецепту, або Краплі, що риють могилу" про очні краплі "Тропікамід" виробництва компанії "Фармак", які, за твердженням журналістів, є легальним наркотиком. Ця стрічка, за словами пана Ігнатченка, транслювалася в ефірі регіональних телекомпаній та Першого національного. "Один з наших соціальних фільмів хоче взяти у свою програму Савік Шустер", - додав Сергій Ігнатченко.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях