Єднаймося заради дітей. Інвестуймо у їх майбутнє

ЮНІСЕФ з партнерами відсвяткував своє 15-річчя в Україні. Фото: news.am

ЮНІСЕФ з партнерами відсвяткував своє 15-річчя в Україні. Фото: news.am

События
17 декабря 2012 18:19

У світі живе понад 2 мільярди дітей, 8 мільйонів з яких - це маленькі українці. Останні 15 років Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) разом з партнерами працює для покращення життя дітей та сімей в Україні. Щоб відсвяткувати свій ювілей, ЮНІСЕФ спільно з посольством Іспанії в Києві та Forbes організували благодійний захід для допомоги дітям.

Представники українського бізнесу, державні посадовці, дипломати, активісти громадянського суспільства та відомі особистості взяли участь у заході та підтвердили свою відданість дітям України, в тому числі дітям, що опинились у складних життєвих обставинах.

На заході учасники почули історії двох друзів ЮНІСЕФ - Аліни та Петра. Це талановиті та розумні діти з Одеси, яким випала нелегка доля. Але завдяки своєчасній допомозі та відданості людей поряд, вони змогли знайти вихід зі складних життєвих обставин.

"Кожна дитина може багато всього зробити. Кожна дитина має силу. Проте суспільство має створити такі умови для дітей, щоб вони могли реалізувати свої прагнення і таланти в повній мірі. Ми повинні об'єднатися і докласти спільних зусиль, щоб допомогти кожній дитині в Україні ", - зазначила Юкіе Мокуо, представник ЮНІСЕФ в Україні. "ЮНІСЕФ закликає український бізнес та кожну людину інвестувати в майбутнє країни, допомагаючи дітям. Благополуччя завтра залежить від інвестицій в дітей сьогодні ", - додала вона.

Дуже часто футбол та спорт в цілому допомагають реабілітувати вразливих дітей, повертаючи їх у суспільство. Саме це є основною сюжетною лінією фільму "Чемпіони з підворіття", який був показаний на заході. Він заснований на реальній історії про те, як футбол може допомогти змінити на краще життя людей в складних життєвих обставинах та уразливих дітей. Цей фільм отримав спеціальну нагороду ЮНІСЕФ та став кращим на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Всі діти, незважаючи на складні обставини в яких вони опинились, є талановитими. Якщо вони зростали в люблячому та турботливому родинному середовищі, їх таланти будуть квітнути. Це довела 10-річна українська співачка Анастасія Петрик, яка нещодавно виграла дитяче Євробачення 2012. Вона привітала ЮНІСЕФ та гостей своєю відомою піснею "Небо". Крім того, для гостей грав джаз-бенд Наталії Лебедєвої з дуетом юних скрипалів Іллі Бондаренко та Тетяни Жмендак, а також виступали п’ятирічна гімнастка Емілі, фіналістка телевізійного шоу "Україна має талант", та Тетяна Піскарьова з донькою. Відомий народний артист України Володимир Гришко порадував всіх своїм співом, закриваючи святковий вечір ЮНІСЕФ.

Посол Іспанії в Україні Хосе Родрігес Мояно сказав: "Було великим задоволенням організувати це благодійне свято до 15-річчя ЮНІСЕФ, тому що це допомогло зробити щасливими більше дітей в Україні через програми ЮНІСЕФ. Національна футбольна збірна Іспанії подарувала  футболку спеціально українським дітям до виграшу фіналу Євро-2012 у Києві. Та майже всі лоти аукціону були пов’язані з Іспанією".

На заході було успішно проведено благодійний аукціон, кошти з якого будуть направлені на реалізацію проектів ЮНІСЕФ в Україні. 33 000 дол.США було зібрано на допомогу дітям-сиротам, дітям, що живуть на вулицях та дітям, позбавлених батьківського піклування. Завдяки зібраним коштам, вразливі діти матимуть змогу займатись футболом та іншими видами спорту, в рамках реабілітаційної програми. Цей проект реалізується ЮНІСЕФ в різних регіонах України у партнерстві з місцевими громадськими організаціями.

"Сьогодні на цьому заході я хочу підтвердити нашу готовність і далі підтримувати ЮНІСЕФ. Об’єднавши зусилля ми допоможемо дітям та змінимо їх життя на краще," - підкреслив Борис Ложкін, президент Українського Медіа Холдингу.

ЮНІСЕФ вдячний за підтримку нашому медіа-партнеру телеканалу "СТБ", Національному спортивному комплексу "Олімпійський", Футбольному клубу "Динамо Київ", Студії квартал 95 та Cinema Project Group.  Серед лотів благодійного аукціону були офіційна футболка іспанської збірної з футболу з оригінальними підписами всіх гравців, які грали за збірну Іспанії в Україні під час Євро-2012, ексклюзивне видання Біблії з ілюстраціями Сальвадора Далі від Клубу сімейного дозвілля, Іспанський різдвяний кошик, прикраса “Коло вогню” від Carrera&Carrera та роботи українських художників Юрія Пшеничного, Перевальської М.В., Жанни Шевченко та 16-річного художника Анатолія Гайстрюка.

Про ЮНІСЕФ

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) є світовим лідером із захисту прав та інтересів дітей. Фонд працює у понад 190 країнах світу заради захисту та підтримки дітей. Цього року ЮНІСЕФ в Україні святкує п’ятнадцятиріччя своєї діяльності. В Україні представництво ЮНІСЕФ було відкрито у 1997 році після підписання Україною Основної угоди про співробітництво між Урядом України та ЮНІСЕФ. Пізніше Угода була ратифікована Парламентом України, створюючи підстави для співробітництва ЮНІСЕФ з урядом України задля покращення життя дітей та родин в Україні. Більше інформації: http://www.unicef.org.ua. Приєднуйтесь до нас у Facebook, Twitter та ВКонтакте.

Про Посольство Іспанії в Києві: Посольство Іспанії в Києві було відкрито у 1991 році та активно працює з того часу над розбудовою партнерства між Іспанією та Україною в усіх сферах, особливо економічній та культурній. Співробітництво між двома країнами щодо питань дітей та молоді розпочалось у період Іспанської громадянської війни з приїздом з Іспанії так званих "ninos de la guerra" (дітей війни) і продовжувалась після Чорнобильської катастрофи, коли іспанські родини приймали та продовжують допомагати українським дітям. Більше інформації: http://www.maec.es/subwebs/Embajadas/Kiev/es/home/Paginas/homees_embkiev.aspx. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Twitter.      

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях