Перші договори здешевленої іпотеки укладені одночасно у трьох регіонах

Фото: kmu.gov.ua

Фото: kmu.gov.ua

События
20 марта 2013 11:54

Відповідно до Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, укладено перші в цьому році іпотечні договори. Їх підписання, за дорученням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Темника та з метою широкого інформування громадськості про дію в країні пільгового іпотечного кредитування, відбулося публічно.

у Києві, Черкасах та Ужгороді четверо громадян України уклали із банками договори здешевленої іпотеки. 40-річний лікар ортопед-травматолог 3-ї міської лікарні Черкас, за допомоги держави придбає двокімнатну квартиру в обласному центрі. 30-річна киянка, службовець, зупиниласвій вибір на однокімнатній квартирі у столиці, а мешканка Ужгорода, мама двох дітей, вирішила придбати трикімнатну квартиру в передмісті. Ще одна жителька столиці відзначить свій 31-й день народження підписанням договору на довгождане власне житло.

  "Державні житлові програми у першу чергу орієнтовані на людей із невисоким, але стабільним доходом. Ми раді бачити серед учасників програм учителів, державних службовців, лікарів, військовослужбовців та правоохоронців. Вибір способів оплати бажаного житла також є – можна збудувати будинок у селі за програмою "Власний дім", або придбати у багатоповерхівці за умовою оплати державою 30% вартості. Ще більше сприятлива програма здешевлення іпотеки, коли держава відшкодовує 13 відсотків ставки за кредитом", – відзначив на брифінгу Володимир Височин, заступник директора департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону України.

  За його словами, програма здешевлення іпотеки започаткована всього лише 15 травня минулого року. Однак за менше ніж рік реалізації, 1233 сім’ї скористалися її перевагами.

  "Мінрегіон активно працює у напрямку створення дієвої нормативної бази для реалізації державних житлових програм. У лютому цього року були внесені відповідні зміни до Порядку надання здешевлених іпотечних кредитів, які дають можливість продовжити виконання програми. Державним бюджетом передбачено 300 мільйонів гривень на компенсацію відсоткової ставки. Це дозволить не тільки повністю компенсувати відсотки за кредитами, виданими минулого року, але й забезпечити укладення значно більшої кількості нових договорів здешевленої іпотеки", – сказав В.Височин.

Як наголосив голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід Рисухін, усі програми державної підтримки придбання громадянами житла вирішують також демографічну проблему.

  "Державна підтримка придбання житла громадянами у будь-якій формі має значний демографічний ефект. Крім того, така програма як довгострокове пільгове молодіжне кредитування, безпосередньо надає преференції молодим сім’ям, що мають дітей. Розширення кількості програм державної підтримки та активізація вже існуючих – здатне суттєво зміцнити довіру молоді до нашої країни", – наголосив Леонід Рисухін.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях