Болить там? На прийомі у лікаря

Новость - События - Болить там? На прийомі у лікаря

Новость - События - Болить там? На прийомі у лікаря

События
28 февраля 2020 09:45

Проктологічні захворювання - це проблема, про яку воліють мовчати. При цьому, відчувши біль в задньому проході і виділення крові, часто ми не поспішаємо до проктолога, розмірковуючи "А раптом саме пройде?", Або ще гірше: "А спробую-но я бабусин метод огірок!".

Як кажуть фахівці, після діагностування проблему на ранніх стадіях, ви внесли депозит на рахунок під назвою "Успішне лікування". Так завжди це геморой, коли кровоточить в задньому проході? Запитали проктолога медичного центру "ДокторПРО" в Києві Остапенко Анатолія Васильовича:

- Поява кров'яних виділень з прямої кишки завжди звертає на себе увагу. Це повинно послужити приводом для негайного візиту до лікаря, адже вони можуть вказувати на геморой, анальну тріщину, проктит і багато інших захворювань кишкового тракту. Варто звернути також увагу на інтенсивність виділень. Вся справа в тому, що сильні анальні кровотечі є загрозою для людського життя і здоров'я.

Болить там? На прийомі у лікаря фото


Так які ж захворювання можуть викликати кров там?


Причин їх виникнення досить багато:

- геморой - захворювання, яке провокує помірне і рясна кровотеча з прямої кишки, при цьому кров має яскраво-червоний колір і не змішана з калом;

- проктит - це виявлення прямої кишки, яке згодом супроводжується запаленням і виділенням крові і слизу;

- анальна тріщина - хвороба, при якій спостерігаються незначні кров'янисті виділення після дефекації, чому супроводжують хворобливі відчуття в області анального отвору;

- поліпи - призводять як до слабких, так і до сильних кровотеч, все залежить від розміру і розташування самого поліпа;

- рак прямої кишки - провокує кровотечі, які за своєю природою подібні кровотеч при поліпах;

- коліт - частіше за все стає причиною виникнення рідкого стільця з домішкою крові;

- гастрит - призводить до виникнення рясних кровотеч, але при цьому стілець мають оформлений характер;

- виразка шлунка і 12-палої кишки - супроводжується рясною кровотечою.

Всім відомо, що завжди потрібно боротися з самим захворюванням, а не з його симптомами. Саме тому важливо вчасно звернутися до фахівця. Пам'ятайте, що це потрібно зробити з появою перших крапель крові на туалетному папері. Тільки лікар-проктолог може визначити справжню причину кровотечі і призначити ефективне лікування в кожному конкретному випадку.

У медичному центрі "ДокторПРО" в Києві ви завжди можете пройти безболісно комплексне обстеження, встановити точний діагноз і отримати консультацію кваліфікованого фахівця.

Для лікування геморою і анальних тріщин в медичному центрі "ДокторПРО" використовують сучасні малоінвазивні методики лікування, а саме:

- Лігування латексними кільцями;

- Радіохвильове видалення

- Фотокоагуляція

- Лазерна вапоризация

- Медикаментозне лікування унікальними фірмовими препаратами

Подбайте про своє здоров'я прямо зараз, наберіть номер медичного центру "ДокторПРО" в Києві 0800 30 11 77, 0 800 30 30 17 або запишіться на прийом до проктолога на сайті. Будьте здорові!

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях