#ПокажітьНас: Dove запускає кампанію на підтримку справжньої краси в Україні

в Україні стартував проєкт  #ПокажітьНас

в Україні стартував проєкт  #ПокажітьНас

События
26 марта 2021 14:12

Згідно з дослідженням Едельман Інтелігенс "Вплив стереотипів краси" 2019 року, 70% жінок в усьому світі не ототожнюють себе з тими образами, які транслюють засоби масової інформації. Саме тому 10 березня в Україні стартував проєкт  #ПокажітьНас. Це частина глобальної кампанії, яка охоплює багато країн світу.

  Кампанію ініціював бренд Dove спільно з організаціями Getty Images та Girlgaze для того, щоб підтримати різноманіття жіночих образів в медіа та рекламі. Обличчям української кампанії стала реп-виконавиця alyona alyona. Вона закликала жінок прийняти своє тіло та любити його, замість того, щоб слідувати нав’язаним стандартам краси.

"Жінки прекрасні. В будь-якому віці, в будь-якому тілі, будь-якого зросту, з будь-яким кольором шкіри чи очей, з волоссям чи без, з формами чи без... Жінки сильні і вольові, відчувають серцем і роблять так багато добра. Жінки різні.

Жінки різні - alyona alyonaЖінки різні - alyona alyona

Я хочу бачити різних жінок скрізь. На вулицях, на обкладинках різних видань, на телебаченні, в соцмережах, в рекламі, на різних посадах. Я хочу, щоб вони проявляли себе і не боялися бути собою в своєму тілі. Адже любов до себе жінка транслює через свою діяльність для всіх оточуючих, для всього світу. А світ в свою чергу потребує краси. Справжньої.

Я хочу бачити справжню красу. Разом з брендом Dove ми закликаємо всі медіа показувати тіла людей такими, якими вони є. Хочу, щоб нас бачили. Покажіть нас.

 Я щаслива, що разом з Dove, Getty Images  та Girlgaze ми змінюємо уявлення про жіночу красу. Ми переконані, що проєкт #ПокажітьНас допоможе українкам та жінкам в усьому світі звільнитися від стереотипів та прийняти себе такими, якими є", - відзначила alyona alyona.

#ПокажітьНас (#ShowUs) - це колекція фотознімків жінок, створена жінками, щоб зруйнувати стереотипне уявлення про красу та показати їх такими, якими вони є в житті, а не такими, якими їх хоче бачити хтось інший.

До фото бібліотеки #ПокажітьНас (#ShowUs) на базі найбільшого у світі банку зображень Getty Images увійшли понад 10 000 фотографій жінок з 39 країн світу. Усі знімки без цифрової обробки, щоб показати реальних жінок, різноманіття зовнішності та їхню унікальну красу. Всі знімки були зроблені фотографами з організації Girlgaze, міжнародного об’єднання жінок-фотографів, мета якого - покласти край стереотипному визначенню краси, встановивши новий стандарт автентичного, різноманітного та всеохоплюючого представництва жінок у всьому світі.

"Dove усвідомлює, як нереалістичні образи можуть вплинути на впевненість жінки у собі та своїй зовнішності, а також на можливості розкрити свій потенціал. Вже понад 60 років ми віримо у вивільнення жінок від обмеженого уявлення про те, як вона повинна виглядати, та демонструємо все різноманіття жіночої вроди у нашій рекламі", - розповіла Софі Галвані (Sophie Galvani), віце-президентка глобального офісу Dove. "Так виник проєкт #ПокажітьНас - база фотознімків жінок, створена жінками. Ми пропонуємо засобам масової інформації долучитися до нас та почати використовувати ці знімки".

Чому зараз?

Більшість жінок не відчувають себе достатньо представленими в засобах масової інформації та рекламі, відповідно перехід до більш широкого визначення краси стає все більш актуальним. На Getty Images популярність пошукового запиту "реальні люди" за останній рік зросла на 192%, "різноманітні жінки" - на 168%, а "сильні жінки" - на 187%. Це свідчить про потребу у більш реалістичному зображенні жінок та їхньої краси. Також на 202% зросла потреба у стокових зображеннях, що демонструють жінок у більш прогресивних ролях. 

"Об’єднання Girlgaze зародилося через необхідність створити більш реалістичне візуальне уявлення про жінок в усьому світі. Проєкт #ПокажітьНас - це ініціатива, яка змінює правила гри, бо ми переконані: різноманіття перед об’єктивом та по той бік нього - прямо пропорційне. Об’єднавшись у глобальну спільноту фотографів, що ідентифікують себе як жінок, ми створили зображення, які правдиво відображають жіночу красу", - розповіла Аманда де Каденет (Amanda De Cadenet), засновниця та генеральна директорка Girlgaze.

Попри те, що індустрія засобів масової інформації вже виконала велику роботу, щоб відійти від нереалістичних та штучно створених жіночих образів, жінки по всьому світу стверджують, що ця робота ще далека від завершення. Адже образи на сторінках глянцевих видань, в рекламі, кіно, серіалах та соціальних мережах транслюють ідеалістичні стандарти краси і одночасно обмежують наше уявлення про те, як повинна виглядати жінка, і чого вона може досягти.

Dove покаже жінкам всього світу, наскільки різноманітною є красаDove покаже жінкам всього світу, наскільки різноманітною є краса

 Історично саме засоби масової інформації та рекламна індустрія внесли найбільший вклад у формування стереотипів про те, як має виглядати жінка. Тому Dove спільно з організаціями Getty Images та Girlgaze виступає за те, щоб фотографії реальних жінок, створені в рамках проєкту #ПокажітьНас, використовувалися в медіа та рекламі. 

 "Getty Images - пристрасні борці за реалістичність зображень. Ми пишаємося, що завдяки партнерству з Dove та Girlgaze ведемо візуальну індустрію до зміни уявлень про жіночу красу. Ми переконані, що проєкт #ПокажітьНас зламає стереотипи в безпрецедентних масштабах, і ми запрошуємо всіх приєднатися до цього руху", - відзначила Ребекка Свіфт (Rebecca Swift), креативна директорка Getty Images.

Кожне завантажене зображення з колекції #ПокажітьНас підтримає  жінок-фотографів та допоможе поповнити колекцію фотографій, щоб засоби масової інформації та рекламна індустрія могли відображати красу ще більшої кількості жінок по всьому світу.

Dove покаже жінкам всього світу, наскільки різноманітною є краса, щоб у відповідь вони могли реалізувати всі свої можливості!

Умови використання фотографій дивіться на  www.gettyimages.com.

Про Dove

Dove – бренд, що належить компанії Unilever, заснований у 1957 році в США;

Саме жінки завжди були натхненням Dove, і від самого початку бренд прагнув не лише дбати про них, але й показувати реальних жінок у своїй рекламі. Dove вірить, що краса доступна всім і вона має бути джерелом впевненості в собі, а не занепокоєння. Місія Dove - надихати жінок по всьому світу любити себе, бути в гармонії із своїм тілом та реалізовувати себе та свій потенціал у бідь-яких сферах.

Про Getty Images

Getty Images - найбільший та один із найбільш надійних та поважних джерел візуального контенту в світі, із понад 300 мільйонами ресурсів, включаючи фотографії, відео та музику, які доступні на сайтах www.gettyimages.com и www.istock.com. Веб-сайт Getty Images обслуговує клієнтів майже по всьому світу і є першим джерелом візуального контенту від кращих фотографів і відеооператорів світу.

Про Girlgaze

Girlgaze, колись виникнувши як хештег в Instagram, що підкреслює жіночу перспективу, сьогодні є міжнародним об’єднанням понад 200 000 представниць творчих професій, мета якого - покласти край стереотипному визначенню краси, встановивши новий стандарт автентичного, різноманітного та всеохоплюючого представництва жінок у всьому світі.

Об’єднання було засновано в 2016 році Амандою де Каденет (Amanda De Cadenet), підприємницею, журналісткою, письменницею, фотографкою та активісткою, і за відносно невеликий період свого існування вже працювало з Levi's, Nike, Google, Warby Parker та іншими світовими брендами, створивши оригінальні  відео- та фото-кампанії із залученням авторів з глобальної мережі Girlgaze.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях