"МІСТО VS УРБАЗАВРИ": визначена київська локація, що буде трансформована вже цього літа

Кияни визначили, який Урбазавр покине місто

Кияни визначили, який Урбазавр покине місто

События
23 июня 2021 13:14

На правах реклами

glo™ призначений для повнолітніх споживачів тютюну або нікотину

Занедбаним локаціям-Урбазаврам час залишити українські міста! Цю думку підтримали тисячі українців, що приєдналися до кампанії “Місто VS Урбазаври”, створеної за підтримки бренда glo™ та урбаністів з команди ГО “Міські реформи”. Голосування на сайті Urban Transformations вже завершилося, і серед головних Урбазаврів Києва для трансформації обрали Водозавра, ділянку набережної річки Либідь довжиною 650 метрів — від провулку Фізкультури до вулиці Івана Федорова. Полювання на нього очолювала авторка проєкту «Шукай!» Юлія Бевзенко. 

“Я така щаслива! Обожнюю вигравати 🤣 А через те, що тепер завдяки моєму впливу в місті трансформують локацію, прямо виростають крила,” — поділилася Юлія. 

Кияни визначили, який Урбазавр покине містоКияни визначили, який Урбазавр покине місто

Як виглядає лігво Урбазавра зараз 

Поточний стан локації доволі сумний — набережна заросла хащами і регулярно закидується сміттям. Періодично місцину намагалися привести до ладу активісти, виходячи на прибирання, проте особливого ефекту це ніколи не давало — адже локація залишається фактично виключеною з міської екосистеми. 

«Поруч є багато офісів, які зараз відгороджуються парковками від цього колектору. Люди не йдуть до нього, не думають, що поруч можна випити кави на сонечку в хорошу погоду, — розповідає Євгенія Дулько, представниця ГО “Міські реформи”. — Але ж це дійсно крута локація».

Якою стане трансформована локація

В рамках проєкту є можливість показати, як може по-новому працювати цей простір, наскільки важливим є контакт з природою для містян. Тактичний урбанізм здатний перетворити забуту та занедбану територію на нову точку тяжіння у районі. При цьому є можливість протестувати декілька сценаріїв користування “набережною” — прогулянки, відпочинок, зустрічі з друзями — щоб на практиці перевірити, що киянам дійсно близько та потрібно в цій локації. Після чого тимчасові зміни можна буде зробити постійними. В такій гнучкості — ще одна перевага тактичного урбанізму. 

Кияни визначили, який Урбазавр покине містоКияни визначили, який Урбазавр покине місто

“Я впевнена, що люди оцінять трансформацію моєї місцинки. Має вийти гарно!” — переконана Юлія Бевзенко. 

Що далі? 

Урбаністи разом з брендом glo™ трансформуватимуть обрані локації в Києві, Одесі та Харкові. Слідкувати за процесом можна буде на сайті та в Instagram проєкту @urbasaurus. Підписуйтесь на  сторінку @urbasaurus та CITY HERO Юлію Бевзенко — адже трансформація київської локації лише починається. В акаунті Урбазаврів на на сторінці CITY HERO буде з’являтися цікавий контент щодо зміни локації на краще. 

Леся Нікітюк, BIG HERO битви з Урбазаврами, також нагадує, що розслаблятися рано. 

“Єєєс, ми обрали наші цілі — але попереду ще більш відповідальний етап, адже Урбазаври навряд чи так просто покинуть насиджені місця! Нам знадобиться вся ваша увага і наснага для того, щоб прогнати урбаністичних монстрів з їхніх лігв і остаточно трансформувати наші міста. Камон, ми зможемо!” 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Леся Никитюк (@lesia_nikituk)

Присоединяйтесь к нашим каналам в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Киев - все, что касается нашего города.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях