Рейтинг кінопрем'єр: що дивитись у кінотеатрах з 25 серпня по 1 вересня.
Рейтинг кінопрем'єр: що дивитись у кінотеатрах з 25 серпня по 1 вересня
Дозвілля та їжа
25 серпня 2022 20:39
Рейтинг кінопрем'єр: що дивитись у кінотеатрах з 25 серпня по 1 вересня. Фото: moviesandmania.com

Війна змусила нас жити у новій реальності. З 24 лютого змінилося життя кожного українця та українки. Але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи та відволікатися від постійних переживань.

Vgorode переглянув, які фільми виходять у прокат цього тижня, і розсортував за їхнім рейтингом. Цього тижня на українців чекає лише одна прем'єра.

Повний список заходів на цей тиждень дивіться у нашій афіші.

Не забудьте передплатити Telegram-канал "Диван зачекає". Це найкращий гід по Києву.

ET Інопланетянин

Рейтинг IMDB: 7.9/10

Фантастика США, 1982 р.

Режисер: Стівен Спілберг

У ролях: Генрі Томас, Дрю Беррімор

Сюжет картини дуже зворушливий - про дружбу між Елліотом, замкнутим хлопчиком, який живе в провінційному містечку в Каліфорнії, і розумною, доброзичливою інопланетною істотою, яка випадково загубилася на Землі. Елліот намагається допомогти своєму новому другу не тільки зв'язатися зі своєю планетою, а й оберігає його від неминучої загибелі. Удвох їм доводиться ховатися від учених та урядових агентів, які збираються використовувати прибульця у своїх цілях. Для кожного з них це стає справжньою пригодою, про яку вони раніше не сміли навіть мріяти.

Електро Сестри

Рейтинг IMDB: 7.4/10

документальний. Великобританія, 2020

Це триб'ють усім жінкам, які створювали електронну музику в умовах, коли вся увага та слава діставалися чоловікам. Сьюзан Чані – королева синтезаторів 1970-х, вигадала найвідоміший джингл кока-коли і стала першою в історії жінкою, яка написала музику для голлівудського фільму. Делія Дербішир - британська композитор з математичною освітою, яка працювала звукорежисером на ВВС і створила футуристичну заставку до серіалу "Доктор Хто". Венді Карлос – невтомна експериментатор зі звуком, яка зіграла Баха на синтезаторі та записала саундтрек у два фільми Кубрика («Сяйво» та «Механічний апельсин»). Разом з авангардистом Лорі Андерсон, яка виконує роль оповідачки у стрічці, глядачі занурюються в еволюцію електронної музики та відкривають забуті імена тих, хто творив цілі аудіо освіти та сміливо реформував індустрію. «Електро Сестри» – фільм-маніфест про жінок в електронній музиці, які ламали діючі рамки, експериментували та винаходили жанри, змінюючи не лише музичну індустрію, а й суспільство загалом. Режисер Ліза Ровнер відновлює історичну справедливість та дає голос новаторам, без яких важко уявити сучасну електронну музику сьогодні.

Я люблю мого батька

Рейтинг IMDB: 6.2/10

Комедія. США, 2022 р.

Режисер: Джеймс Морозіні

У ролях: Петтон Освальт, Джеймс Морозіні, Клаудія Сулевскі

Чак вирішує відновити стосунки зі своїм сином, але виявляє, що він заблокував його у всіх соцмережах. Стурбований життям свого сина, батько створює фейковий обліковий запис і починає спілкування під виглядом молодої офіціантки. Але такий витівка заходить надто далеко — його син закохується в уявну дівчину і тепер мріє побачитися з нею особисто.

Інопланетянка

Рейтинг IMDB: 6/10

Анімація, розваги. Данія, 2022 р.

Режисер: Амалія Несбі Фік

У ролях: Андерс В. Бертельсен, Еспер Крістенсен, Боділ Йорґесен

Неймовірна історія про хлопчика Аллана, який вірить, що інопланетяни існують. Він переїжджає з батьком у нове місто, і у пошуках друзів знайомиться із сусідом-науковцем. Той упевнений, що інопланетяни ось-ось прилетять на Землю і Аллан ідеально підходить для першого міжпланетного контакту. Незабаром літаюча тарілка справді зазнає аварії на місцевому стадіоні. За кермом – дивовижна зелена дівчинка з іншої планети. Аллан рятує інопланетянку від шаленого мільйонера, що полює на позаземні світи. Діти стають найкращими друзями. Але, незважаючи на це, хлопчик разом із вченим обіцяє повернути незвичайну гостю додому.

Звір

Рейтинг IMDB: 5.9/10

Трилер. США, 2022 р.

Режисер: Бальтазар Кормакур

У ролях: Ідріс Ельба, Шарлто Коплі, Іяна Хеллі

Після трагічної смерті дружини батько разом із двома дочками приїжджає до Південної Африки. Однак безтурботна сімейна поїздка згодом перетворюється на небезпечну подію, в якій головному герою доведеться протистояти грізному звірові у запеклій боротьбі за виживання.

Снайпер. Біла ворона

Рейтинг IMDB: 5.8/10

Бойовик, військовий. Україна, 2022 р.

Режисер: Мар'ян Бушан

У ролях: Павло Алдошин, Марина Кошкіна, Андрій Мостренко

2013 рік. Пацифіст-чудак Микола проводить екологічний експеримент. Разом зі своєю вагітною дружиною Настею він живе у власноруч виритій Норі — на нещодавно придбаній землі під Горлівкою Донецької області. Подружжя відмовляється від шкідливих благ цивілізації, прагнучи довести людству, що жити в гармонії з природою в 21 столітті можливо. Незважаючи на побутові труднощі, сім'я диваків почувається щасливою і вірить у цінність та успішність свого експерименту. Наївний світ Миколи руйнується з початком війни на Донеччині. Він почувається безсилим перед неминучою загрозою — внутрішній світ Миколи перевертається... Бойовики вбивають вагітну дружину та повністю спалюють Нору. Не знаходячи виправдання цієї жорстокості, він приймає доленосне рішення і входить у добробат, до лав снайперів. Над диваком-математиком насміхаються, але згодом, завдяки своїй упертості, він доводить, що з ним таки варто зважати.

Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах