Навіщо потрібні дотягувачі для дверей?

Навіщо потрібні дотягувачі для дверей?

Навіщо потрібні дотягувачі для дверей?

Події
01 березня 2023 19:24

Дотягувачі для дверей вже давно стали незамінним атрибутом для будь-якого комерційного приміщення, офісу чи магазину. Вони допомагають правильно зачиняти двері та тримати їх у відкритому положенні, запобігаючи несвоєчасному закриттю. Це створює комфорт та зручність при вході або переміщенні з одного приміщення до іншого. При цьому дверні дотягувачі допомагають запобігти втраті тепла з приміщення та запобігти пошкодженню дверей та всієї дверної фурнітури. Крім того, це додаткова безпека та комфорт для вашого будинку чи офісу.

Види дотягувачів за способом закривання

Великий асортимент різноманітних типів дотягувачів дозволяють підібрати їх практично під будь-які розпашні дверні полотна. Одним з останніх трендів цієї фурнітури для дверей стали приховані пристрої дотягування. Вони врізаються у стулку та коробку таким чином, що зачиненому вигляді залишаються непомітними. 

Проте їх встановлюють переважно на легкі міжкімнатні двері. Тоді як для важких вхідних, або металопластикових офісних обирають перевірені часом види дотягувачів. Мова насамперед про накладні дотягувачі. Це найрозповсюдженіший тип цієї фурнітури. Простота монтажу та невибагливість вимог до нього створюють широкий спектр можливого застосування. У них можливе використання різних типів тяг. Розглянемо основні з них:

  • Стандартна. Її ще називаються колінною тягою через візуальну схожість. Вона монтується перпендикулярно до дверного полотна та коробки. Робиться це досить просто навіть без спеціальних знань з кресленням з інструкції. Недоліком виступає не зовсім привабливий зовнішній вигляд. Якщо у вас оригінальний дизайн приміщення, то дотягувач з даним видом тяги краще не використовувати. 
  • Ковзна. Даний тип тяги майже повністю нівелює недоліки колінної. У зачиненому вигляді вона розташовується паралельно до дверного полотна, що наживо виглядає значно естетичніше. При відкриванні вона рухається всередині спеціальної рейки-каналу. При правильному виборі кольору, який буде вдало доповнювати загальну концепцію інтер’єру, варто звертати увагу саме на цей тип тяги.
  • Паралельна. Це та ж стандартна тяга, але за допомогою спеціального кронштейна вона розташовується паралельно до дверей.

Всі дані типи тяг та дотягувачів не підійдуть для скляних дверей. Для цього типу полотен використовують спеціальні врізні пристрої, які монтуються у підлогу. Це краще робити ще на етапі будівництва чи ремонту приміщення. 

Додаткові опції дотягувачів дверей

Практично всі сучасні дотягувачі, які можна зустріти у каталозі інтернет-магазину “Світ замків”, мають основні опції регулювання: 

  1. Загальна швидкість закривання. Це базова функція, яка дозволяє налаштувати з якою швидкістю будуть зачинятися двері в основному проміжку до кута в 15°.
  2. Швидкість дохлопу. Назва говорить сама за себе. Це налаштування дозволяє прискорити або уповільнити закривання у кінцевому діапазоні від 15° до 0°.

Проте інколи лише даних налаштувань замало. Тому виробники випускають моделі, які можуть містити ще й такі опції:

  1. Фіксація стулки у відкритому положенні. Тут все просто – можна зафіксувати двері в потрібному куті для провітрювання чи для того, щоб занести габаритні речі у приміщення.
  2. Вітрове гальмо. Запобігає різкому відчиненню або захлопуванню стулки на відрізку від 70° до 180°. Цей проміжок можна регулювати.
  3. Регульована затримка зачинення. Дає можливість встановити уповільнення швидкості закривання дверей на відрізку від 180° до 70°.

Діапазон робочих температур

Навіщо потрібні дотягувачі для дверей? Навіщо потрібні дотягувачі для дверей?

Це надзвичайно важливий аспект роботи будь-якого дотягувача. Оскільки одним із головних елементів є мастило, то в залежності від зовнішніх умов експлуатації кожен виріб призначається для того чи іншого проміжку температур. Існують і універсальні моделі, які однаково вдало працюють як у літній, так і зимовий періоди часу. Для цього вони використовують спеціальне термоконстанетне масло. При виборі обов’язково потрібно зважати на цю характеристику.

Правила експлуатації дверних дотягувачів

Головне правило для довготривалої роботи будь-якого пристрою дотягування полягає у тому, щоб вірно підібрати його для відповідних розмірів та ваги дверей. У характеристиках кожної моделі вказуються максимальні габарити полотен, з якими вона може працювати. Якщо у Вас є сумніви стосовно правильності вибору, сміливо звертайтесь до Svitzamkiv через чат на сайті, телефонами Телефон: 050 074 13 30, 067 624 64 00 або через email: info@svitzamkiv.ua. За потреби Ви зможете придбати будь-який вид фурнітури, наприклад розсувні системи чи завіси

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах