Три прості способи подолати стрес

Три простых способа побороть стресс.

Три простых способа побороть стресс. Фото предоставлено рекламодателем.

События
21 января 2022 17:03

Життя прискорюється, а водночас зростає й наша необхідність швидко та якісно позбавлятися стресів, які спричиняє такий ритм.

І якщо стрес у кожного проявляється по-своєму, то зовнішні фактори, здатні допомогти подолати занепокоєння, є спільними.

На емоційний фон впливають погода на вулиці, кількість сонячних днів на місяць і природа - навіть квіти на робочому місці. Разом із житловим районом Rybalsky розповідаємо про три методи боротьби зі стресом, які доступні кожному.

Більше зелені - на столі й за вікном

Користь рослин доведено не один раз. Близькість парків і зелених просторів допомагає людині створити нові враження, вирватися з рутини та, зрештою, позитивно впливає на весь організм.

У боротьбі зі стресами допомагають навіть квіти, які стоять у кімнаті, - про це свідчать дослідження, проведені в лікарнях. Виявилося, що в палатах із живими рослинами пацієнти одужують швидше, ніж у тих, де зелені немає.

Водночас дослідження співробітників Університету Ексетера показує, що наявність рослин в офісах та коворкінгах позитивно впливає на пам’ять, покращує працездатність і на 50% підвищує загальне самопочуття працівників.

Ще більшу користь приносять парки, сквери й зелені території загалом. За даними Стенфордського університету, під час прогулянки на природі в людини знижується приплив крові до ділянки головного мозку, яка відповідає за генерування тривожних думок. Завдяки цьому поліпшується настрій та підвищується креативність.

У житловому районі Rybalsky озелененню територій приділяють особливу увагу. Вздовж пішохідного бульвару висаджено високі дерева й облаштовано громадський парк, де можна протягом дня відпочити в затінку зелених крон. Крім того, у кожному внутрішньому дворику є сквери з різноманітною рослинністю.

Три простых способа побороть стресс.Три простых способа побороть стресс. Фото предоставлено рекламодателем.

Шопінг як ліки від стресу

Покупки також допомагають боротися зі стресом і почуватися краще. Пояснити це просто: у процесі шопінгу контроль над ситуацією майже завжди належить покупцеві, що інтуїтивно допомагає розслабитися та нівелює стан занепокоєння. Під час походів магазинами виробляється велика кількість гормонів, тому іноді шопінг-терапію навіть прописують як ліки від «затяжного смутку».

У Rybalsky можливості для шопінгу та інших активностей будуть необмежені: у районі розмістяться магазини, салони краси, культурні установи, коворкінги, кав’ярні й ресторани.

Але акцент цілеспрямовано роблять на активні перші поверхи - саме їх залишили для комерційної нерухомості та орендарів. Усе для того, щоби необхідні послуги були доступні на пішохідній відстані одне від одного.

Таке планування вулиць із ресторанами, магазинами й активним громадським життям в урбаністиці застосовують не лише задля зниження викидів вуглекислого газу в районі (адже машини тут не потрібні), а й тому, що воно здатне суттєво покращити настрій мешканців.

Активними вулицями приємніше прогулюватися - це не дає підстав занудьгувати і сприяє новим знайомствам. А завдяки світлу від вітрин та вікон пішоходи ще й завжди мають комфортне відчуття захищеності та безпеки.

Три простых способа побороть стресс.Три простых способа побороть стресс. Фото предоставлено рекламодателем.

Вода - джерело сили та спокою

Як показують дослідження, жителі прибережних міст відчувають значно менше занепокоєння, ніж ті, хто живе в мегаполісах без водойми. Американський учений Воллес Дж. Ніколс пояснює це особливим зв’язком людини з водою. Близькість води активує в організмі потік нейрохімічних речовин, які впливають на загальний ментальний та фізичний стан. А під час плавання в нашому тілі відбувається ще сильніша реакція - частота серцевих скорочень уповільнюється, а кровоносні судини звужуються.

У природі цей процес має назву «пірнального рефлексу». Позитивний результат від контакту з водою настільки сильний, що нерідко лікарі рекомендують відвідувати басейн для профілактики лікування деяких видів аритмій, панічних атак і підвищеної тривожності.

Одна з особливостей житлового району Rybalsky - власний водний канал та громадська набережна, які були спроєктовані з урахуванням найкращих практик Стокгольма. Контакту людини з водою тут приділено особливу увагу. Підійти до води можна буде впритул, для цього на набережній обладнають зручні й безпечні спуски. Тут також можна буде прогулюватися, бігати, кататися на велосипеді та проводити час у кав’ярнях і ресторанах, розташованих уздовж каналу.

Три простых способа побороть стресс.Три простых способа побороть стресс. Фото предоставлено рекламодателем.
Это чат – пиши и читай 👇
Ого! ты доскролил до нашего чатбота 😏
Теперь у тебя есть возможность настроить его под себя и узнавать важный контент первым, чтобы рассказывать друзьям
Только почта, только хардкор 🤘
Мы в соцсетях