На русалчин Великдень

На русалчину Пасху - фото

ул. Большая Васильковская,53/3

27 листопада 2024 - 28 листопада 2024, 18:00

(044) 287-26-30, 287-62-57

150 - 1500 грн.

Драматично-оперний етюд в одній дії «На русалчин Великдень», в основі якої лежить лірико-фантастична опера відомого композитора Миколи Леонтовича за казковим сюжетом Бориса Грінченка.

Це був перший великий симфонічний твір, над яким композитор розпочав роботу у 1919 році. Перший акт опери «На русалчину Великдень» Миколу Леонтовича було вперше виконано 1920 року. Маестро ставив за мету розширити її до триактної, проте йому не судилося – у ніч на 23 січня 1921 року Миколу Леонтовича було підступно вбито у батьківському будинку.

Сюжет опери казково-фантастичний: козак, блукаючи літньої ночі берегом Дніпра напередодні Трійці, біля русалкіної Великодня, бачить русалок, що гріються під срібними променями місяця. Помітивши чужинця, русалки загадують йому загадки і хочуть затягнути хлопця під воду, але наймолодша русалочка рятує його, тане у променях ранкового сонця. Фантастичний і реальний світ стикаються, і любов виявляється сильнішим за смерть!

На глядачів чекає сучасна постановка та нове музичне прочитання!

Іван Уровський (режисер): Ця історія мене дуже захопила. Її містичність саме в тому, як створювалася сама опера, як вона пов'язана з життям Леонтовича. Для мене постановка опери – це однозначно виклик, який теж мене захоплює як режисера».

Последние новости