Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними

Куди піти у Києві цих вихідних 13-14 серпня 2022 року: афіша заходів. || Фото: unsplash.com

Війна змусила нас жити у новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до роботи, щоб разом відновлювати країну. Саме тому Міністерство культури та інформаційної політики вирішило поступово відновлювати роботу закладів культури та мистецтва.

Цими вихідними кияни зможуть відвідати різноманітні культурні заходи, які відбудуться у столиці. У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець.

Повний список заходів на ці вихідні дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 20-21 серпня:

Артпроект "Галерея нереальних історій"

Цього літа команда Експоцентру зібрала десятки оповідань від гостей та співробітників, щоб створити справжній артпроект "Галерея нереальних історій". Автором експонатів став штучний інтелект, який зобразив історії відвідувачів у картинах. Кожна з них присвячена тій чи іншій локації ВДНГ: від урбан-парку до оранжереї. Загалом експозиція налічує понад 20 робіт із використанням стилів таких художніх течій, як імпресіонізм, експресіонізм, фовізм, примітивізм тощо.

Коли: 20-21 серпня, початок о 12:00

Де: центральна алея ВДНГ

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 1

Вхід вільний. Подробиці за посиланням.

Пухнасті інсталяції та лаунж-зона на Співочому полі

Тут розташована гарна локація для відпочинку, багато фотозон, а також відвідувачам обіцяють цікавий контент для соціальних мереж. Зокрема, у парку представлені казкові герої-пушистики, які досягають трьох метрів заввишки та оживають за допомогою аніматроніки. Кожен бажаючий може поспілкуватися та зробити яскраве фото з пухнастими фігурами.

Для киян та гостей міста підготували літню лаунж-зону з пуфами, тентами та гамаками для відпочинку, а також водяний надувний батут для дітей. Поряд з лаунж-зоною працюватиме кафе з морозивом, смаколиками та прохолодними напоями. Важливо, що частина коштів від продажу квитків піде на потреби ЗСУ. Столичний парк "Спивоче" також підтримує об'єднання U24, яке ініціював президент України Володимир Зеленський.

Коли: 20-21 серпня, 10:00-19:00

Де: Співоче поле

Адреса: вул. Лаврська, 31

Скільки коштує: від 25 до 100 грн. Подробиці за посиланням.

Виставка про наші відчуття

Війна змінила наші плани і змусила сфокусуватися з нового досвіді, відшукуючи художні відповідачі своїх почуттів. Амбівалентність наших емоцій та думок саме про це ми намагаємося сказати цією експозицією. Червоне мистецтво - як екран, за яким мерехтять наш страх і біль.

Коли: 20-21 серпня, 12:00-17:00

Де: Mystetskyi Arsenal

Адреса: вул. Лаврська, 10-12

Скільки коштує: 40 грн. Подробиці за посиланням.

Малювання епоксидною смолою

Одна з найчарівніших і найживіших сучасних технік малювання. Повна відсутність рамок та того, як треба робити. Це політ фантазії та виразу Себе через творчість. Абсолютно будь-яка кольорова гама, незвичайні змішання та малюнки – і ви створюєте шедевр.

Коли: 20 серпня, 10:00

Де: Арт-Студія "ТВОРЧІ", офіс 3

Адреса: вул. Володі Дубініна, 2

Скільки коштує: 2000 гривень. Подробиці за посиланням.

Екскурсія "Дворики Подолу"

Захоплююча екскурсія двориками Подолу відкриє для вас нові місця столиці про які ви не знайдете згадки в жодному туристичному довіднику. Під час екскурсії ви:

Коли: 20 серпня, 11:00

Де: вихід із ст. м. "Тараса Шевченка" (при виході з метро повернути праворуч, потім у переході знову праворуч)

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Три анекдоти на одну тему"

Як "анекдоти" про подружню зраду театр обрав три оповідання трьох відомих письменників. Всі ці розповіді тією чи іншою мірою оповідають про вічну тему людського житія - подружньої невірності. Сюжети в них різні, але крім теми, об'єднані вони і загальними персонажами - двома кумедними "шпиками-детективами", які й стежать за недбайливим подружжям.

Коли: 20 серпня, 17:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Калека з острова Інішмаан"

Вистава відомого драматурга Мартіна МакДонаха розповідає похмуру та сумну історію, яка чіпляє за живе та змушує задуматися. Жителі рибальського острова Інішмаан живуть важким життям у суворому кліматі, займаючись рибальським промислом. Усі вони мріють виїхати на велику землю, але розуміють, що там вони нікому не потрібні. Найрозумніший хлопець на острові на ім'я Біллі виявився калікою, яку доглядають його тітки. Але, незважаючи на це, він не втратив здатності мріяти і поставив собі за мету вирушити до Голлівуду і знятися у фільмі про рибалок.

Коли: 20 серпня, 17:00

Де: Національний академічний драматичний театр імені Лесі Українки

Адреса: вулиця Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 100–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Моторрола

Це концерт українського гурту з Хмельницького – Мотор'ролла. Музиканти пройшли шлях від рокабілі-хард-кору до фатальних балад, які принесли їм визнання на початку двохтисячних років. Пісні Мотор'ролла: "8-й колір", "Не дзвонила, не заходила", "Моя вода", "Лінія", "Надихай", "Жар птах".

Коли: 20 серпня, 18:00

Де: Docker Pub

Адреса: вулиця Богатирська, 25

Скільки коштує: 175–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Прожарювання Богдана Самойленка

Формат "прожарювання" має на увазі висміювання запрошеного гостя без певної мети та цензури. На це шоу запросили стендап-коміка, масажиста, екскурсовода, шлюбного агента, народного артиста Бобровиці та села Троєщина – Богдана Самойленка. Коміки матимуть широке поле для розгону приколів над ним, оскільки Богдан за своє життя робив чимало помилок.

Коли: 20 серпня, 18:30

Де: Magnifique

Адреса: вулиця Басейна, 12

Скільки коштує: 200–250 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Сірі бджоли"

Вистава, заснована на романі українського письменника Андрія Куркова, розповідає про своєрідну "сіру зону", яка знаходиться всередині нас. Це історія про двох людей - останніх мешканців села, які опинилися у сірій зоні - між вільною та окупованою територією. Все життя вони одне одного недолюблювали, а тепер залишилися на межі двох світів. Тут немає тих, хто "за" і хто "проти", це просто дві людини, яким зручніше ходити в магазин у різні боки. Але тепер вони залишилися на теренах, підконтрольних двом державам.

Коли: 20 серпня, 17:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 500 грн. Подробиці за посиланням.

Христина Соловій

Пісні Христини Соловій давно завоювали серця багатьох українців. Півфіналістка вокального шоу "Голос країни-2013" майже за десять років своєї співочої кар'єри отримала визнання публіки. Вона випустила кілька кліпів у співпраці із продюсером Святославом Вакарчуком. Особливо Крістіна привернула увагу дебютним відеокліпом "Тримай", який увійшов до списку найпопулярніших україномовних музичних відео на YouTube та приніс співачці премію YUNA. Крім того, що вона чудово виконує пісні, вона є їх автором і композитором.

Коли: 20 серпня, 17:00

Де: D12

Адреса: вул. Десятинна, 12

Скільки коштує: 990 грн. Подробиці за посиланням.

Великий стендап

Тільки перевірені часом та глядачами найкращі жарти від улюблених стендап-коміків. ви послухаєте Олексія Юхименка, Максима Давиденка та Богдана Письменка. Частина грошей, виручених за цей концерт, піде на благодійність та підтримку ЗСУ.

Коли: 20 серпня, 19:00

Де: DoskaBar

Адреса: вул. Прорізна, 21

Скільки коштує: 500 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Тисячолітня незаймана"

Вампірша-вегетаріанка прокидається після летаргічного сну та намагається налагодити своє життя у наш час. Їй доводиться нелегко, бо треба пізнавати всю красу нової епохи, вести війну з давніми та підступними ворогами. На своєму шляху вона зустрічає велике кохання, що допомагає їй у боротьбі.

Коли: 21 липня, 18:00

Де: "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Архипенка, 5

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Концерт "Висока поезія. М.Кукуюк"

Короткі іронічні ролики з текстами власного авторства набирають мільйонні перегляди, а численні шанувальники проголосили актора королем standup poetry, але не єдиними віршами. Цього вечора Михайло Кукуюк співатиме у супроводі власного бенду.

Коли: 21 серпня, 18:00

Де: Docker G-Pub

Адреса: вул. Набережно-Хрещатицька, 5/13

Скільки коштує: від 250 до 450 грн. Подробиці за посиланням.

Шоу "Королі крінжу"

Ви можете побачити процес створення імпровізації та взяти в ньому участь. Імпровізаційне шоу "Королі крінжу" - це унікальне імпровізаційне дійство, в якому беруть участь такі актори: Святий Загайкевич, Олександр Качура, Антон Стенюк.

Коли: 21 серпня, 18:30

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: 100 грн. Подробиці за посиланням.

Последние новости