Диван зачекає: куди піти у Києві цими вихідними

Куди піти у Києві цими вихідними з 7 по 8 січня 2022 року: афіша заходів. || Фото: Vgorode

Війна змусила ми живемо в новій реальності, але, незважаючи на весь біль та страждання, що випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 7-8 січня:

"Зимова країна"

Локацію цього року вирішили провести під гаслом "Різдво не зупинити". На ВДНГ встановлять новорічну ялинку, а також відкриють ковзанку, гірку, Резиденцію Санти, Оранжерею та ще деякі зимові локації. Фудкорти наголошують на стравах, які можна приготувати "на вогні".

Коли: 7-8 січня, з 10:00 до 21:00

Де: ВДНГ

Адреса: просп. Академіка Глушкова, 1

Вхід на територію ВДНГ вільний. Квитки – від 40 до 350 гривень. Діють знижки для пільговиків та військовослужбовців. Подробиці за посиланням.

Osocor Winter Residence: London Story

Це різдвяне містечко, присвячене дружньому Лондону - London Story. Тут є велика ковзанка, атракціони, льодові спектаклі, різдвяні перформанси, цікаві програми для дітей та дорослих, а також Тауерський міст і навіть фігура Бориса Джонсона. При відключенні світла локація працюватиме на генераторі. На території також облаштовано укриття.

Коли: 7-8 січня, з 10:00 до 22:00

Де: Osocor Winter Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: 350–500 гривень. Подробиці за посиланням.

Ковзанка на Льодовому стадіоні

На Льодовому стадіоні в Києві відбудеться офіційне відкриття нової ковзанки просто неба. Після чого на відвідувачів чекає розважальна програма навколо новорічної ялинки. На території поряд працюватимуть комфортабельні роздягальні та точки фаст-фуду, де гості зможуть випити гарячі напої та перекусити.

Коли: 7-8 січня, з 10:00 до 21:00

Де: Лідовий стадіон

Адреса: проспект Академіка Глушкова, 9

Скільки коштує: вхід на ковзанку коштує 100 гривень, оренду ковзанів – 150 гривень. Подробиці за посиланням.

Виставка "Війна за ідентичність. Сила опірності культурі"

Виставка про те, як ми вистояли на Майдані та чинимо опір окупантові сьогодні, культурі – як мішені для ворога, і як наша потужна зброя. В експозиції задіяно близько 2 сотень артефактів із Революції Гідності та російсько-української війни.

Коли: 7-8 січня, з 14:00 до 18:00

Де: Виставкові зали "Лаври"

Адреса: вул. Лаврська, 15

Скільки коштує: від 50 до 100 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "За двома зайцями"

Усім відома історія в сучасній інтерпретації, але головні герої залишилися ті самі. Він – молодий, зухвалий, але з боргами, які треба повернути за п'ять днів. Є дві жінки: одна може подарувати йому щастя, інша – надати матеріальну допомогу. А ще на тлі з'являється потенційна теща, яка втручається кудись не треба.

Коли: 7 січня, 16:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 500 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Ідеальна пара"

Відносини чоловіків і жінок неодноразово ставали предметом обговорень та головною темою драматичних творів. І цього разу на вас чекає легка пікантна комедія, здатна підняти настрій кожному.

Коли: 7 січня, 17:00

Де: Київський академічний театр драми та комедії на лівому березі Дніпра

Адреса: проспект Броварський, 25

Скільки коштує: від 80 до 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Майже сімейна вечеря"

Рідні та знайомі збираються за столом, щоб поспілкуватися та обговорити народження майбутньої дитини. Але вибір імені малюка здається таким, що змінив стосунки всіх присутніх. Так, що вони здатні вивернути один на одного все, про що мовчали стільки років.

Коли: 7 січня, 17:00

Де: Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: від 100 до 500 грн. Подробиці за посиланням.

Christmas Jazz: Frank Sinatra

Різдвяний джаз – це особлива музика, яка зачаровує святковим настроєм та дарує тепло новорічного настрою. Чарівні різдвяні композиції Френка Сінатри від найкращих джазменів та вокалістів країни зазвучать у вогнях гірлянд, а сніжинки за вікном танцюватимуть у ритм Let it snow.

Коли: 7 січня, 18:00

Де: КВЦ PARKOVY

Адреса: Паркова дорога, 16а

Скільки коштує: від 100 гривень. Подробиці за посиланням.

Суботній Stand Up

Це вечір із потужно підібраним складом ораторів. Коміки, які вже мають досвід виступів, пройшли низку сцен і налаштовані на здоровий вечір, подарують максимум класного настрою та низку несподіваних висновків. Формат вечора має на увазі перебування виступаючого на сцені довше звичайного, що дозволяє не намагатися скоротити думку, а максимально розгорнути глядачеві свій напрацьований та перевірений матеріал.

Коли: 7 січня, 18:00

Де: Бочка Pub

Адреса: вул. Хрещатик 19а

Скільки коштує : від 300 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Методи виховання малих засранців"

Історія трьох братів, що майже втратили зв'язок один з одним. І все, що їх досі об'єднує – батьківський дім та старий пес Кубик. Але лунає стукіт у двері і входить Вона. Єдина, хто може примирити їх. Або посварити назавжди, витягнувши "з шафи" всі таємниці.

Коли: 7 січня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: від 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Про що мовчать чоловіки або Дикун Forever"

Це неймовірна спроба коміка Роба Беккера відповісти на питання, що турбують нас найбільше. Унікальна моновистава у жанрі стендап – захоплюючий монолог, у якому обіграно всю абсурдність конфліктів у відносинах.

Коли: 7 січня, 18:00

Де: Підвал Культури

Адреса: вул. Гончара, 30а

Скільки коштує: від 350 до 550 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Собачка"

Молода жінка, познайомившись на корпоративі в барі ресторану з одруженим і успішним чоловіком, колегою із сусіднього відділу, намагається заманити його всіма можливими способами, і коли нічого не залишається, вигадує черговий. Здавалося б, звичайна банальна історія, що траплялася майже з кожним, але ні! Те, що придумала наша героїня, заслуговує на увагу. Заради своєї мети вона прикидатиметься собачкою, щоб хоч так мати можливість жити разом із коханою людиною та її дружиною.

Коли: 7 січня, 18:00

Де: Культурний центр "Арт-Братислава"

Адреса: вул. Олександра Архипенка, 5

Скільки коштує: від 250 до 350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Різдвяний експрес"

"Різдвяний експрес" - це занурення у теплі спогади дитинства та водночас радість проживання позитивних емоцій разом із власними дітьми. На виставі прозвучать найпопулярніші саундтреки зі знаменитих мультфільмів "Північний експрес", "Крижане серце", "Суперссімейка", "Шрек", "Король Лев", "Грінч", "Мадагаскар".

Коли: 8 січня, 14:00

Де: МЦКМ (Жовтневий палац)

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: від 200 до 400 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Безіменна зірка"

Усі події спектаклю відбуваються менш ніж за добу, але за цей час кожен персонаж встигає прожити все життя... Одної весни в провінційному містечку Румунії зупинився столичний експрес-потяг. У ньому їхала надзвичайна пасажирка, яка не мала квитка. Волею долі на тому ж вокзалі виявився молодий чоловік, талановитий учитель космографії. Мабуть, тієї ночі зірки зійшлися, щоби ці двоє зустрілися.

Коли: 8 січня, 16:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Світ у горіховій шкаралупі"

Вистава за бестселером одного з найвідоміших астрофізиків сучасності - Стівена Хокінга. Прикутий до інвалідного візка вчений веде нас до меж людського пізнання. Який наш Всесвіт? Чи має він початок? Що таке матерія? Звідки з'явилося життя? Чи є ми одні у Всесвіті? Про те, як сміливість кількох вчених може перевернути наше уявлення про світ і відкрити нові незвідані горизонти, і про те, як невігластво тягне людство у морок незнання.

Коли: 8 січня, 17:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 250 грн. Подробиці за посиланням.

Музика Ганса Циммера

Живий звук саундтреків Циммера у виконанні Національного академічного духового оркестру України занурить вас у світ неперевершених кінострічок. Звучатимуть саундтреки до фільмів "Гладіатор", "Пірати Карибського моря", "Темний лицар", "Інтерстелар", "Код да Вінчі", "Перл Харбор", "Шерлок Холмс" та мультфільму "Король Лев", які стали найулюбленішими. серед глядачів історія всього кінематографа.

Коли: 8 січня, 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 450–700 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Ніч перед Різдвом"

Казкова ніч на хуторі поблизу Диканьки. А що, якщо додати до цієї дещиці містики, трохи кохання та пристрасті? Тоді всім знайома історія набуде зовсім нових обрисів і глядача поглине світ різдвяних пригод. Вакула, Оксана і навіть сам Чорт із Солохою зійдуться у комічній боротьбі за своє кохання.

Коли: 8 січня, 18:00

Де: Театр Актор

Адреса: вул. Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 100–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Комедія про ніжне серце"

Герой цієї історії - юнак на ім'я Лесик - саме у віці, коли серце надзвичайно "ніжне". Кожна дівчина - красуня, бажання "одружитися" - неконтрольоване. Але коли твій тато мільйонер, то просто вимкнути мозок і поринути у теплі краї почуттів не вийде – надто дороге задоволення. Адже за всі слова та обіцянки доведеться відповідати. Чи щогодини закоханий Лесик до цього готовий?

Коли: 8 січня, 18:30

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Далекі світи: У пошуках позаземного життя

Здавна люди замислювалися, чи ми самі у всесвіті, чи існує десь інопланетне життя? Швидше за все, Земля – не єдина населена планета. Щоб знайти позаземне життя, необхідно дивитися в глибини космосу. У планетарії пройде віртуальна подорож екзопланетами, які обертаються навколо інших зірок Чумацького шляху.

Коли: 8 січня, 20:00

Де: Київський планетарій

Адреса: вул. Велика Васильківська, 57/3

Скільки коштує: 250–350 гривень. Подробиці за посиланням.

Последние новости