Диван зачекає: куди піти у Києві цього тижня

Куди піти у Києві цього тижня з 24 по 28 квітня 2023 року: афіша заходів. || Фото: Christopher Furlong/Getty Images

Війна змусила нас жити в новій реальності, але, незважаючи на весь біль і страждання, які випали на долю нашого народу, ми повинні жити, повертатися до нової реальності, щоб разом відновлювати країну.

Цього тижня кияни матимуть змогу відвідати культурні заходи, які відбудуться у столиці. Але треба бути обачними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги через ймовірність ракетних ударів.

У нашій добірці ми зібрали все найцікавіше, під будь-який смак та гаманець. Повний список заходів, які відбудуться цього тижня, дивіться у нашій афіші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Куди піти у Києві 24-28 квітня:

Київський океанаріум "Морська казка"

У Київському океанаріумі мешкає 2600 морських і океанічних жителів, які чекають на відвідувачів і готові вражати уяву. На відвідувачів чекає багато сюрпризів, включаючи справжній підводний тунель. Перебувати в тунелі абсолютно безпечно і дуже захоплююче - акули та черепахи пропливатимуть просто над вами. Окрім цього на вас чекають несподівані зустрічі з різноманітними мешканцями морів та океанів.

Коли : 24 квітня – з 10:00 до 15:00; 25-28 квітня – з 10:00 до 20:00

Де : Київський океанаріум "Морська казка"

Адреса : вул. Малишка, 3

Скільки коштує: 230–280 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Комедія про ніжне серце"

Герой цієї історії - юнак на ім'я Лесик - саме у віці, коли серце надзвичайно "ніжне". Кожна дівчина - красуня, бажання "одружитися" - неконтрольоване. Але коли твій тато мільйонер, то просто вимкнути мозок і поринути у теплі краї почуттів не вийде – надто дороге задоволення. Адже за всі слова та обіцянки доведеться відповідати. Чи щогодини закоханий Лесик до цього готовий?

Коли: 24 квітня, 18:00

Де: Театр на Михайлівській. Верхня сцена

Адреса: вул. Михайлівська, 24ж

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Гей ти, - привіт!"

Історія про зародження першого кохання, формування людської душі, відкриття світу і пошук свого місця в ньому.

Коли: 24 квітня, 18:30

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 150 грн. Подробиці за посиланням.

Київський музей медуз

Екзотична колекція живих медуз розташована у центрі Києва. У музеї ви можете подивитися в мікроскоп, дізнатися і побачити цікаві факти про цикл життя медуз, їх харчування, розмноження, сні та полювання, а також переглянути захоплюючий документальний фільм.

Коли: 25-28 квітня, з 12:00 до 20:00

Де: Київський музей медуз

Адреса: вул. Хрещатик, 7

Скільки коштує: 140–200 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Поїхати не можна залишитися"

Що може статися, коли в номері зубожілого провінційного готелю зустрічаються колишні дружини? До того ж, у минулому в них залишилася спільна робота в обласному театрі, скандали, нескінченні з'ясування стосунків, але, з іншого боку, і юнацька палкість, і щасливі дні. Зараз він нишком п'є і ностальгує. Вона працює актрисою "за викликом", не нехтує сумнівними халтурами. Очевидно, що майбутнє на них чекає однакове: безрадісні самотні зимові вечори та спогади про невдале життя. Хоча, мабуть, ще не все втрачено і в їхнього кохання з'являється останній шанс.

Коли: 25 квітня, 17:00

Де Національний академічний драматичний театр ім. Лесі Українки

Адреса: вул. Богдана Хмельницького, 5

Скільки коштує: 300 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Декоратор"

Відрядження чоловіка для досвідчених дружин дає шанс чудово розважитися, зробити ремонт у квартирі та... познайомитися з жінкою свого коханця. Зберегти шлюб можливо, якщо вдатися до невеликої афери. Адже роки кохання дають право на невелике задоволення, чи не так?

Коли: 25 квітня, 18:00

Де: Театр на Подолі

Адреса: Андріївський узвіз, 20б

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

Symphony ROCK Resonance

Феєричний проект Symphony Rock Resonance є квінтесенцією іншого прочитання шедеврів академічної музики вищого рівня - від Баха до Бетховена - в ROCK стилі. На сцені на Вас чекають великий симфонічний оркестр, неперевершений хор і солісти. Неймовірний симбіоз, гармонія та вишуканість не залишать нікого байдужими.

Коли: 25 квітня, 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 490–950 гривень. Подробиці за посиланням.

Вистава "Покоління пепсі"

П'єса, написана за мотивами творів Сергія Жадана, розповідає про бунтівний період - 90-і роки. Для мешканців країн колишнього СРСР це був час змін, свободи та постійної небезпеки. Складний і водночас дивовижний час. Хто застав цей період неодмінно згадає, як мріяв про плеєр, слухав касети популярних виконавців, жував жуйку та носив палені джинси.

Коли: 26 квітня, 18:00

Де: Театр на Печерську

Адреса: вулиця Немировича-Данченка, 5

Скільки коштує: 220 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Слава Героям"

Остап та Андрій – ветерани Другої світової війни. Остап воював за незалежну Україну в лавах УПА, боровся з радянськими та фашистськими окупантами. Андрій був у лавах радянської Червоної Армії, яка боролася і проти УПА, і проти фашистів. Вперше вони зустрілися у лікарняній палаті, у черзі на операцію на серці. І минула війна знову стає дійсністю. В Остапа є онука Ганна, а в Андрія – син Петро. У них такі різні долі, але чи є шанс у їхнього кохання?

Коли: 26 квітня, 18:00

Де: Театр "Золоті ворота"

Адреса: вул. Шовковична, 7а

Скільки коштує: 450 грн. Подробиці за посиланням.

Вистава "Чорний дрізд"

Яка вона – точка неповернення? Ви впевнені у своїй непохитності? До того вечора Уна відповіла б ствердно. Адже вона, начебто, поховала в пам'яті цю історію 15-річної давнини: історію, яка колись здавалася раєм, але тепер, за однієї лише згадки, приносить пекучий біль. Це п'єса про зустріч чоловіка та жінки, яких надто пов'язують почуття, пристрасть, травма та вина.

Коли: 27 квітня, 17:00

Де: Театр на Лівому березі

Адреса: просп. Броварський, 25

Скільки коштує: 350 грн. Подробиці за посиланням.

SHUMEI & BAND

Рерайт: Молодий та харизматичний співак Олег Шумей (SHUMEI) випустив свою дебютну пісню за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення Росії до України. Його пісні та кавери слухають на фронті, на патріотичних заходах та серед української діаспори за кордоном. І невдовзі ви також зможете особисто почути його виступ.

Коли: 27 квітня, 18:00

Де: МЦКМ "Жовтневий палац"

Адреса: Алея Героїв Небесної Сотні, 1

Скільки коштує: 520–1250 гривень. Подробиці за посиланням.

Дві меси у стилі джаз

Блискуче поєднання динамічного джазу з духовним словом яскраво втілено у творах талановитих європейських композиторів. Пульсуючі джазові ритми та гармонія у виконанні професійних артистів створюють унікальне музичне явище. Канонічні духовні тексти поєднують виконавців та слухачів на хвилях джазової свободи.

Коли: 27 квітня, 18:00

Де: Театр опери та балету для дітей та юнацтва

Адреса: вул. Межигірська, 2

Скільки коштує: 200 грн. Подробиці за посиланням.

Концерт Bandura Music "Пісня вітру"

Авторська програма від Bandura Music. Вам прозвучать музичні твори в джазовій обробці, авторські твори Романа Гриньківа, імпровізації з елементами народних мотивів у виконанні бандури, дудука та віолончелі. Кілька інструментальних номерів будуть доповнені чарівним вокалом та вишуканим танцем.

Коли: 27 квітня, 18:30

Де: Будинок актора

Адреса: вул. Ярославів Вал, 7

Скільки коштує: 150–450 гривень. Подробиці за посиланням.

Поетичний вечір Дар'ї Лісіч. Вірші та вино

Творчість Дарії Лисич - це про свободу, любов, пошану та чутливість до себе та навколишнього світу. Неймовірно харизматична, відверта та іронічна поетеса, вірші якої ви точно зустрічали, гортаючи стрічку Twitter та Instagram, дасть сольний концерт у Києві.

Коли: 27 квітня, 19:00

Де: Boho Yosai

Адреса: вул. Мазепи, 1.

Скільки коштує: 390–700 гривень. Подробиці за посиланням.

Театрально-мультимедійне шоу "Ти - Атлантида"

Унікальний пластичний перформанс, де поєднуються вода, полотна та найбільша в Україні екранна проекція. Жодного слова. На ваших очах оживе історія, створена красою тіла, відвертими емоціями 20 танцівників, акторів та перформерів, візуальним контентом та проникливою музикою українських композиторів.

Коли: 28 квітня, 17:30

Де: Pochayna Event Hall

Адреса: просп. Бандери, 23

Скільки коштує: 450–600 гривень. Подробиці за посиланням.

DOROFEEVA

У квітні розпочнеться новий весняний концертний сезон у Osocor Residence, у якому його команда продовжить збирати кошти для купівлі дронів для ЗСУ. У п'ятницю гостей резиденції наповнить "змістом" популярна сучасна артистка DOROFEEVA. Вона представить у Києві нову концертну програму. Життя артистки цього року наповнилося новими сенсами, саме їх воно втілило у своїй музиці.

Коли: 28 квітня, 19:00

Де: Osocor Residence

Адреса: вул. Виноградна, 2

Скільки коштує: 899 грн. Подробиці за посиланням.

Поетичний вечір Сергія Жадана та Тетяни Власової

Поет і поетеса представлять програму "Видихи і цитати " - літературну композицію, засновану на власних віршах і прозі, і навіть на численних цитатах і посиланням інших авторів. Цього вечора на глядачів чекає калейдоскоп віршів Жадана та Власової у виконанні авторів, цитати інших поетів, уривки прозових творів сучасників та класиків.

Коли: 28 квітня, 19:00

Де: Будинок кіно

Адреса: вул. Саксаганського, 6

Скільки коштує: 650 грн. Подробиці за посиланням.

Последние новости