Чи готова Київщина до нового опалювального сезону

Чи готова Київщина до нового опалювального сезону. || Фото: unsplash.com

На Київщині триває автивна підготовка до нового опалювального сезону в умовах війни. У регіоні ця підготовака проходить на належному рівні, влада області має надію, що перебоїв з теплом не буде.

Як зазначив голова Київської області Олексій Кулеба, ефективна підготовка регіону до опалювального сезону - це частина оборони держави.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Кулеби, на сьогодні готовність Київщини до зимового періоду складає 70%.

- Разом з усіма органами влади, очільниками громад та комунальними структурами докладаємо максимум зусиль, аби ця робота тривала злагоджено, а жителі були готові до нелегкого періоду холодів, - сказав очільник області.

Олексій Кулеба заявив, що попереду нас чекає найважчий опалювальний сезон за останні 30 років. Він говорить, що Росвя використовує у війні енергетичний шантаж. 

Згідно за планом на Київщині також тривають роботи з відновлення пошкоджених через бойові дії об'єктів.

До роботи в новому опалювальному сезоні підготовлено 975 котелень. 64 котельні було пошкоджено окупантами. На сьогодні 47 з них вже відновили. 

КОВА вживає всіх необхідних заходів, щоб підтримати громаду та пришвидшити ліквідацію наслідків окупації. На це з обласного бюджету виділено 40 мільйонів гривень. 

На випадок аварійного відключення теплопостачання місцева влада має варіанти резервних джерел енергії. 

[read_more_vg id="1217547"]

Поступово область буде зменшувати вживання природного газу та переходити на альтернативні джерела опалення. Уже 48 котелень, які працюють у закладах освіти, переведено на бальш економічні джерела опалення - дрова або електроопалення.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що влада обіцяє розпочати опалювальний сезон вчасно і навіть назвала приблизну дату. Її зміни можуть залежати тільки від погодних умов. 

Последние новости