Кличко заявив, що мешканці Києва можуть залишитися без опалення до весни

Кличко заявив, що мешканці Києва можуть залишитись без опалення до весни. || Фото: Vgorode

Жителів Києва попередили про можливе відключення опалення до весни, якщо РФ серйозно зашкодить об'єктам критичної інфраструктури в холодну пору.

Як заявив мер Києва Віталій Кличко на Київському безпековому форумі, такий варіант розвитку подій виключати не можна. За його словами, через обстріл у холодну пору може знадобитися злити воду із системи опалення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Якщо опалення та води не буде протягом доби за зовнішньої температури повітря близько -5 градусів за Цельсієм, воду доведеться злити, щоб уникнути пошкодження систем життєзабезпечення. У такому разі, навіть після ремонту, подати воду до весни буде дуже складно.

Мешканців Києва Кличко закликав готуватися у різних сценаріях та мати план дій на найгірший випадок. Мер порадив городянам поговорити зі своїми близькими, знайомими, які мешкають у приватних будинках, мають альтернативні способи добути воду та опалити будинок, щоб на крайній випадок перезимувати у них.

Він також зазначив, що "пункти незламності - це не панацея" і людей це не врятує, оскільки їх дуже мало і вони не пристосовані для тривалого проживання. У Києві на сьогоднішній день, за словами Кличка, перебуває 3,5 мільйона людей, для них буде недостатньо ні 500, ні 5 тисяч пунктів обігріву.

- Вони робляться не для того, щоби там жити. Це для тимчасового перебування у короткий термін, - наголосив мер.

[read_more_vg id="1226672"]

Последние новости