У Києві та області повертаються до відключень світла за графіками

У Києві та області повертаються до відключень світла за графіками. || Фото: Vgorode

У Києві та Київській області із завтрашнього дня, 5 грудня, повернуться до графіків стабілізаційних відключень.

Нагадаємо, 23 листопада РФ завдала масованого ракетного удару по території України, внаслідок чого потрапила по об'єктах цивільної та критичної інфраструктури. "Прильоти" зафіксували також у Києві та у Вишгороді Київської області. Ушкодження критичної інфраструктури призвели до блекауту – у багатьох жителів України зникли світло, вода, опалення, а також перестали функціонувати вежі кількох мобільних операторів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У зв'язку з цим багато регіонів перейшли в режим екстрених відключень світла. Через півтора тижні у Києві та області ситуація вдалося трохи стабілізувати.

У ДПЕК "Київські електромережі" розповіли споживачам, що з понеділка, 5 грудня, місто та область зможуть повернути до графіка планових відключень.

Проте фахівці попереджають, що ситуація в енергосистемі країни все ще залишається складною, тому може виникнути потреба відхилитися від графіків. Мешканців регіону просять із розумінням ставитися до порушень графіка, оскільки цього можуть вдатися для балансування енергосистеми.

Нагадаємо, мешканці Києва можуть перевірити графік відключень світла на сайті ДТЕК за посиланням. У відповідних полях потрібно ввести свою вулицю та номер будинку, після чого графік відображатиметься.

Як раніше писав Vgorode, за розподіл електроенергії відповідають обленерго, тому на керівників цих організацій покладається завдання справедливо та рівномірно розподілити черговість використання доступної потужності та електроенергії між споживачами. Тепер вони нестимуть за це персональну відповідальність.

Последние новости