Що входить у вартість природного газу і як вона формується

Що входить у вартість природного газу і як вона формується - фото

Наразі основним чинником, який впливає на вартість природного газу в Україні, є ринкова ситуація. Така схема формування тарифів передбачає, що блакитне паливо є таким самим товаром, як і будь-яка інша продукція, що продається в наших магазинах.

Ним користуються не лише побутові споживачі, а й підприємства. Газифікація компаній необхідна для обігріву приміщень, виробництва продукції, створення комфортних умов для працівників.

Раніше в Україні діяв механізм державного регулювання цін, але тепер ситуація змінилася. Кожен може обирати власного постачальника, укласти з ним договір та сплачувати за газ за вигідними тарифами. Вартість природного газу для підприємств — це не одна, а декілька сум, складених у загальне число. Вона формується залежно від декількох чинників.

Як формується вартість природного газу для бізнесу

Ціни на будь-які товари та послуги встановлюються за базовим принципом, як і для інших товарів. У країнах із ринковою економікою тариф залежить від балансу попиту та пропозиції. Це означає, що в разі збільшення споживання зростає дефіцит та, відповідно, ціна. Коли підвищується видобування або відкриваються нові родовища, вона знову знижується.

Якщо потрібно дізнатись тарифи на газ для підприємств - https://ascania.energy/tarifi-na-gaz/ — компанія «Асканія Енерджі» надасть усю інформацію. Багато залежить і від обсягів запасів газу у сховищах та його вартості в момент закачування. Так, на українському ринку в зимовий період завжди дефіцит газу, бо власного палива поки що недостатньо. Через залежність від імпорту у нас керуються умовами ціноутворення на європейському ринку. Для орієнтира гравці ринку беруть котирування на TTF — найбільшому газовому хабі в ЄС.

Ціна на газ для підприємств

Для формування остаточного тарифу використовують три основних складові. Ціна на газ для підприємств в «Асканія Енерджі» містить такі складові:

«Асканія Енерджі» пропонує вигідні умови співпраці та різні тарифи для кожного окремого користувача.

 

Последние новости