Лікування алопеції: як повернути густе волосся та впевненість

Лікування алопеції: як повернути густе волосся та впевненість - фото

Випадіння волосся може бути пов’язане як з фізіологічними змінами в організмі, так і патологічними. Відповідно в одних випадках не потрібно тривожитись і проходити лікування, а в інших вимагається повноцінне обстеження з наступною терапією. Для цього варто звернутись до відповідних спеціалістів, дерматолога або трихолога. Також може відзначатись важка алопеція лікування в таких випадках здебільшого оперативне. Більш детально ці нюанси будуть розглянуті нижче.

Чому виникає алопеція?

Захворювання не має прив’язки до статі, також не відмічається якихось обмежень у віці. Це зумовлено тим, що викликається алопеція дуже різними факторами. Найбільш поширені з них наступні:

Досить часто випадіння волосся відбувається на фоні гормональних порушень, які своєю чергою можуть бути пов’язані як зі спадковими факторами, так і набутими. Зокрема сильний стрес часто провокує появу алопеції, а також приймання деяких медикаментів.

Різновиди алопеції

В основному розділяється за причиною виникнення. Зокрема алопеція може бути:

Лікування алопеції

Зазвичай в першу чергу застосовують консервативні методи терапії, особливо якщо причина захворювання пов’язана з гормональними змінами або інфекційними чи алергічними захворюваннями. Також приймання препаратів можуть комбінувати з дієтотерапією, особливо це допомагає при розвитку алопеції на фоні дисфункції органів травлення.

При неефективності консервативного лікування застосовують більш радикальні методи впливу. Це може бути:

Підібрати правильний метод лікування алопеції може лише досвідчений фахівець, тому варто звертатись до відповідних сертифікованих спеціалістів.

Последние новости