Історія появи пива Stella Artois, за легендою, розпочинається ще з 1266 року – саме тоді зафіксовані перші згадки про броварню De Hoorn у Льовені, де фламандські монахи вперше зварили особливе пиво.
У XVIII ст. броварню придбав відомий на той час бровар Себастьян Артуа, і давши їй своє ім'я, започаткував нову віху в історії одного з найбільш відомих нині брендів пива – Stella Artois.
Різдво 1926 року запам'яталося мешканцям Льовена по-особливому: до різдвяних свят броварня вирішила зробити оригінальний подарунок, зваривши новий сорт пива. Воно розливалося у пляшки зі святковим дизайном, які були позначені символічною зірочкою, тією, що відсилала до Віфлеємської зірки і нагадувала про традиції Різдва. Stella з латини «зірка», тож світовий успіх Stella Artois недаремно позначений її «зірковим» ім’ям.
Але не тільки легендарною назвою обумовлений успіх цього пива. Stella Artois заслужено користується авторитетом одного з найсмачніших і найулюбленіших брендів серед поціновувачів по всьому світу, адже пиво виробляється із дотриманням класичних традицій. Рецепт напою гармонійно поєднує високоякісні натуральні інгредієнти: чиста вода, солод і хміль. А за легендарний смак зірки портфелю AB InBev Efes Ukraine відповідає особлива технологія бродіння, завдяки якій досягаються, зокрема, впізнавані легкі хмелеві нотки. Використання сучасних технологій та дотримання високих стандартів виробництва – запорука стабільно високої якості та бездоганного смаку, що високо оцінюють прихильники Stella Artois.
Особливе ставлення у бренда і до мистецтва подачі напою: Stella Artois – амбасадор високої культури споживання, чим обумовлена пильна увага до естетики сприйняття бренду. Зокрема, для максимального розкриття смаку Stella Artois традиційно подається у фірмових келихах (Chalice) вишуканої тюльпановидної форми.
Особливий символічний ритуал наливу і подачі Stella Artois складається з 9-ти кроків, кожен з яких підкреслює певну дію, щоб забезпечити правильне наливання заради збереження всіх відтінків смаку. У цьому ритуалі немає дрібниць, і досвідчені бармени довершено оволоділи мистецтвом 9 кроків: від бездоганно чистого келиха до подачі на фірмовій підставці. Значення має і температура води для ополіскування чистого келиха, і кут нахилу при наливанні, і вирівнювання піни та відсічення спеціальним ножем залишків, і висота пінної шапки, і обмивання уже наповненого келиха проточною водою. Знавці свідчать, що дотримуючись цих 9 кроків, можна розкрити справжній глибокий смак пива.
З часу створення «зіркового» бренду і до наших днів Stella Artois нагадує про святкування особливих моментів, які хочеться розділити з найближчими, тільки з тими, кого любиш. Напередодні Різдва компанія випустила лімітовану банку з різдвяним дизайном і тією самою зіркою, щоб у колі друзів створити моменти, варті більшого, разом зі Stella Artois.
Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я