Військовий призов в Україні у 2022 році: хто в цьому році може не йти до армії

Військовий призов в Україні у 2022 році: хто в цьому році може не йти до армії. || Фото: "24 канал"

Президент України Володимир Зеленський затвердив терміни призовів на військову службу на 2022 рік. Так, у цьому році буде проходити два військових призова - з квітня до червня та з жовтня до грудня. Громадян, які призвані на строкову військову службу не будуть відправляти в зону Операції об'єднаних сил. Деякі категорії громадян зможуть отримати відстрочку від призову.

Vgorode вирішив розповісти, кого будуть призивати до лав військових, а хто в цьому році ще не піде до армії.

Військовий призов в Україні у 2022

У грудні Володимир Зеленський підписав указ № 687/2021, який визначає терміни та порядок проведення щорічних чергових призовів громадян України на строкову військову службу, а також звільнення в запас у 2022 році.

Згідно з інформацією, опублікованою на сайті Офісу Президента, перший призов на строкову військову службу буде проходити в Україні з квітня до червня, а другий - з жовтня до грудня. У ці ж строки громадяни, які відслужили встановлені строки військової служби, можуть перейти в запас.

Важливо зазначити, що указ не передбачає, що призвані до строкової військової служби будуть залучатися до виконання бойових завдань в зоні проведення ООС. Вони будуть служити на місцях, насамперед їх залучатимуть до комплекту, пов’язаного із забезпеченням життєдіяльності військових частин у пунктах постійної дислокації.

Кого не призиватимуть до строкової служби

Відповідно до указу, деякі громадяни призивного віку не будуть призиватися до строкової служби. Це стосується тих громадян України, які навчаються:

Відстрочку від призову можуть отримати і ті громадяни, які навчаються у військових вузах і проходять там  навчання за програмою підготовки офіцерів запасу. Також цього року не будуть призивати громадян, які не можуть служити за сімейними обставинами, за станом здоров’я або вже працюють.

[read_more_vg id="1197469"]

Нагадаємо, раніше ми писали, що з 1 січня 2024 року Україна відмовиться від війскового призову та замінить його інтенсивною військовою підготовкою, яка буде тривати 3-4 місяці. За цей час молоді хлопці отримають базові військові навички.

Последние новости