У Києві буде відкрито новий столичний університет

У Києві буде відкрито новий столичний університет. || Фото: wikipedia.org

Оголошено про створення нового столичного вишу. Він називатиметься Київський столичний університет імені Бориса Грінченка.

Створять новий університет не з нуля, а завдяки злиттю двох вже існуючих ВНЗ – Київської академії мистецтв та Київського університету імені Бориса Грінченка.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Як повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський, метою злиття є спроба створення великого муніципального університету, який буде здатний на рівні змагатися з університетами Європи. За його словами, університет Грінченка вже зараз постійно входить за рейтингами до 50 найкращих вишів України, причому останні 5 років його рейтинг зростає.

[read_more_vg id="1198503"]

А в академії мистецтв нові творчі професії вимагають якіснішого навчання. Якщо два ВНЗ зіллються в один, то, на думку чиновника, якість освіти в новому університеті стане вищою. На це вплине об'єднання потужної матеріальної бази обох вишів.

Художня загальноосвітня школа при академії залишиться після злиття академії з університетом, причому на тому ж місці. Однак новий вуз дасть змогу покращити забезпечення школи.

Нагадаємо, днями Vgorode опублікував візуалізацію, як виглядатиме Президентський університет на ВДНГ.

Последние новости