"Русь була Київською, а Москва - болотами": Кличко звернувся до мешканців столиці

"Русь була Київською, а Москва - болотами": Кличко звернувся до киян. || Фото: kyivcity.gov.ua

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до мешканців столиці та українців щодо російської агресії проти України. Він заявив, що Київ завжди був величним містом і навіть Русь була Київською, коли на місці Москви були болота. Тому Україна буде сильною у цій непростій битві і має пройти через це випробування.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 21 лютого президент Російської Федерації Володимир Путін у присутності глав "Л/ДНР" підписав указ, яким визнав незалежність "республік" на 10 років. У МЗС України це рішення вважають порушенням основ міжнародного права та Статуту ООН, за що країни мають запровадити проти РФ болючі санкції.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

За словами Кличка, Путін цинічно та неадекватно поставив під питання існування України та її народу. Росія фактично оголосила війну Україні, а армія країни-агресора оперативно зайшла до Донецька та Луганська, називаючи себе "миротворцями".

Мер Києва зазначив, що рішення президента Росії - це безглуздість та повна зневага міжнародним правом та суверенітетом незалежних країн. Росії варто змиритися з тим, що згідно з історією Київ завжди був величніший, ніж Москва.

Кличко заявив, що Україна бачить своє майбутнє у цивілізованій демократичній спільноті країн. Наша країна не боїться і боротиметься далі. Партнери України також розуміють, що рішення про незалежність ОРДЛО – це порушення міжнародного права, тому мають негайно запровадити весь пакет санкцій проти агресора, узгоджений країнами ЄС та НАТО. Мер Києва подякував лідерам тих держав, які вже заявили про готовність застосувати санкції.

[read_more_vg id="1198847"]

Мер Києва також пишається нашим народом та українською армією, які об'єднуються перед загрозою:

- На нашій стороні – справедливість і правда. Ми – у себе вдома. І нам вирішувати, як повинна розвиватися наша країна. Це випробування, через яке ми повинні пройти. Рішуче, усі разом, з холодним розумом і витримкою. Щоб зберегти державу, щоб Україна стала сильнішою, стала успішною. Перемагають не тільки силою, перемагають духом! І українці це доводили не раз!

Последние новости