Учора вночі Київ обстріляли з важкої стрілецької зброї

Київ обстрілюють із важкої стрілецької зброї - відео. || Фото: zastavok.net

Вчора ввечері та вночі російські диверсанти кілька разів робили обстріл із Шевченківського району Києва.

27 лютого о першій ночі журналіст Vgorode зняв відео перестрілки з важкої стрілецької зброї в районі перетину проспекту Перемоги з Повітрофлотським мостом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі!  

З відео випливає, що обстріл проводився з використанням боєприпасів, що трасують, призначених для коригування вогню, через що над містом були видні червоні сполохи.

[telegram post="allkiev/38512" desc=""]

Пізніше кілька разів було розпізнано шум крилатої ракети.

Потім Державна інспекція ядерного регулювання підтвердила, що в цей же час внаслідок масового бомбардування снарядами зенітної та ракетної зброї пошкоджено місце утилізації радіоактивних відходів Київського відділення ДСП "Радон".

Про влучення у телефонній розмові розповіли співробітники "Радону". Масштаби руйнувань поки що не оцінені, однак автоматична система моніторингу радіації вийшла з ладу, а камери відеоспостереження зафіксували ракети, що падали.

Інспекція повідомляє, що за попередньою інформацією радіоактивної загрози для людей за межами санітарно-захисної зони "Радона" немає.

[telegram post="maksnazar/9773" desc=""]

Зазначимо, що за кілька годин до цього, приблизно о 19:50, відбувалася інша запекла перестрілка у цій же локації. Відео, на якому знято бої, було опубліковано Telegram-каналом "Наглый". Вогонь вівся з району перетину проспекту Перемоги та Повітрофлотського проспекту.

Була задіяна стрілецька зброя великого калібру (швидше за все, це був кулемет 12,7 мм із трасуючими кулями, як зазначив у коментарі Vgorode військовий експерт).

Раніше Vgorode повідомляв, що громадянам, які за винагороду завдають мітки диверсантів на вулиці, будинки та підприємства, загрожує серйозний термін .

Последние новости