В Україні створили перший віртуальний музей сучасної війни

В Україні створили перший віртуальний музей сучасної війни. || Фото: t.me/zedigital

В Україні створили перший цифровий музей війни. Він створений у форматі NFT. Такий віртуальний музей допоможе поширити у світі правду про російські воєнні злочини щодо українців.

Про створення поки що унікального NFT-музею про російсько-українську війну написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проєкт запустили Мінцифра та українська блокчейн-спільнота. У цифровому музеї поєднується блокчейн-технологія, мистецтво та фіксація історичних фактів. "Відвідати" музей війни сьогодення можна, перейшовши за посиланням: https://metahistory.gallery/warline.

У першій частині колекції NFT-творів будуть твори українських художників. До наступних випусків увійдуть твори митців зі всього світу, відібрані світовими дизайнерами, серед яких - Стефан Загмайстер, Девід Карсон, Даніель Ашрам.

У віртуальному музеї всі твори представлені в цифровому вигляді як NFT-токени і їх навіть можна придбати. Таким чином Міністерство цифрової трансформації вирішило зібрати кошти, які будуть перераховані на гуманітарні потреби України.

[read_more_vg id="1201529"]

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Мінцифри створило програму, яка за допомогою штучного інтелекту може шукати облікові записи вбитих окупантів у соцмережах. Відтак з'явилася можливість повідомляти про їхню смерть друзям та близьким і розвіювати міф про "спецоперацію", на якій "немає строковиків" і де "ніхто не вмирає". 

Последние новости