Російські війська увійшли до Славутича: жителі вийшли на мітинг проти окупантів

Російські війська увійшли до Славутича: жителі вийшли на мітинг проти окупантів. || Фото: t.me/kyivoda

Нещодавно до міста Славутич, яке є супутником Чорнобильської атомної електростанції, підібралися російські війська. Сьогодні, 26 березня, вони увійшли до міста та почали намагання його окупувати. Жителі Славутича вийшли на мітинг проти окупантів на центральну площу.

Як стало відомо з різних Telegram-каналів, о 09.00 у центрі Славутича розпочався проукраїнський мітинг. 25 березня у місті було впроваджено комендантську годину до 10.00, але сьогодні вранці мерія скасувала її та закликала мешканців вийти проти окупантів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Багато мешканців Славутича із прапорами України зібралися на головній площі. Вони кричать гасла, говорячи, що Славутич – це Україна.

Тим часом війська Росії пішли з околиць Славутича і прорвалися до міста. Ворожі танки та іншу техніку почали помічати у різних районах міста, вони їздили дворами житлових будинків.

[telegram post="allkiev/41712" desc=""]

Жителів не злякала присутність окупантів у місті, вони продовжують стояти на мітингу. За інформацією голови Київської обласної військової адміністрації Олександра Павлюка, окупанти спробували розігнати мітинг, стріляючи у повітря. Окрім цього військові країни-агресора кидають у натовп світлошумові гранати. Станом на 11.00 відомо, що серед мітингувальників є поранені.

[telegram post="allkiev/41708" desc=""]

Також з'явилася інформація, що окупанти захопили міську лікарню. Мітингувальники пішли до неї. Міська рада продовжує працювати.

Оновлено об 11.52: мера Славутича Юрія Фомичева окупанти відпустили. Він виступив перед народом. Фомічев підтвердив, що був у полоні. Він заявив, що пишається місцевими жителями. У той же час мер зміг домовитися з військами росії:

Також Фомічев заявив, що з окупантами продовжуються переговори щодо можливості подальшої ротації персоналу ЧАЕС.

Нагадаємо, Славутич із перших днів російського вторгнення перебуває в оточенні ворога. Останні кілька днів на околицях міста точилися запеклі бої. У ранковому зверненні глава міста Фомічев написав, що він та його команда нікуди не тікали та продовжують працювати віддалено. Через кілька годин у місто зайшли війська росії.

[telegram post="allkiev/41699" desc=""]

Раніше Vgorode писав, що 23 березня окупанти зайшли до села Мотижин, що на Київщині і вдерлися до будинку старости села Ольги Сухенко. Вони провели там незаконний обшук та викрали автомобіль. Через деякий час військові Росії повернулися і викрали сім'ю старости Мотижина. Де вони зараз перебувають – невідомо.

Последние новости