Школи вимагають від дітей здавати екзамени після повернення в Україну: як цього уникнути

Школи вимагають від дітей здавати екзамени після повернення в Україну: як цього уникнути. || Фото: unsplash.com

Батьки українських школарів, які були виїхали за кордон з дітьми та влаштувати їх до іноземних шкіл, занепокоєні повідомленнями про те, що в Україні їх діти будуть змушені складати дисциплінарні заліки чи екзамени, у іншому випадку - вони будуть відраховані. 

У батьків з'явилися питання щодо дистанційного навчання та щодо екзаменів для школярів, які навчалися в освітніх закладах за кордоном. Ми вирішили дізнатися детальніше, що чекає дітей, коли вони повернуться в Україну в свої школи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Головний редактор видання "КП в Україні" Оксана Богданова опублікувала на своїй сторінці у Facebook повідомлення, яке українські школи зараз розсилають батькам учнів.

Тож українські школи роз'яснюють це питання так:

Як можна уникнти цієї процедури?

Щоб не здавати дисциплінарні заліки та екзамени, батьки учнів, які знаходяться за кордоном, можуть звернутись до Посольств України та з'ясувати можливість долучення до навчання у Міжнародній українській школі. У ній навчання відбувається за нашими державними стандартами, тож їх результати прирівнюються до наших.

Якщо дитина продовжує навчання в інших школах України, то повернувшись вона має надати своїй школі результати навчання (табель успішності, свідоцтво досягнень, виписку оцінок, завірені печатками відповідних закладів).

Зазначимо, що Міністерство освіти і науки України повідомляє - якщо ваша школа відновила дистанційне навчання, батькам рекомендовано долучити до нього своїх дітей. Так вони матимуть змогу навчатися у своєму класі незалежно від місця перебування та уникнути екзаменів після повернення.

[read_more_vg id="1201755"]

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що через війну в Україні загинуло 136 дітей, а поранення різного ступеня тяжкості отримали ще 199 дітей. Від дій окупантів найбільше страждають діти у Київській, Донецькій, Харківській, Чернігівській, Миколаївській, Луганській, Херсонській, Запорізькій, Житомирській та Сумській областях.

Последние новости