Окупанти почали відходити від ЧАЕС та Зони відчуження

Окупанти почали відходити від ЧАЕС та зони відчуження. || Фото: bigkyiv.com.ua

31 березня стало відомо, що російські війська, які захопили Чорнобильську атомну електростанцію та всю Зону відчуження вирішили покинути небезпечну зону та місто Славутич. Двома колонами вони вирушили в бік українського кордону з Республікою Білорусь.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що окупанти вже відвели від Києва понад 700 одиниць техніки. Нещодавно українські військові звільнили село Вишеград у Макарівському районі , а найближчими днями очікується ще більше хороших новин із Київської області. Окупанти намагаються перекинути всі сили на схід і зайняти позиції на адмінкордоні Донецької та Луганської областей. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє ДП "Енергоатом", на ЧАЕС ще залишається невелика кількість загарбників, але поступово окупанти покидають Зону відчуження та місто-супутник станції Славутич. 

Російські війська підтвердили свій відхід від ЧАЕС підписанням "Акту прийому та передачі охорони Чорнобильськой атомної електростанції". У ньому окупанти зазначили, що "претензий з боку адміністрації об'єкта, що був під охороною, по відношенню до військи національної гвардії рф немає". Тож, як виявилось, російські війська весь цей час начебто "охороняли" станцію.

Ще одну колону в бік Білорусі окупанти формують з міста Славутич, у яке зайшли майже місяць тому.

[read_more_vg id="1201995"] 

Перед відводом військ з ЧАЕС стало відомо, що до білоруського Гомеля привезли опромінених радіацією російських військових, які захопили станцію та будували у Рудому лісі - найзабрудненішій частині Зони відчуження - окопи та фортифікаційні споруди. Вони будуть проходити лікування в Білоруському центрі радіаційної медицини. 

- Тож не дивно, що окупанти отримали значні дози опромінювання й запанікували за перших ознак хвороби. А проявилася вона дуже швидко. Відтак серед військових почав назрівати майже бунт, і вони почали збиратися звідти", - зазначають у "Енергоатомі".

Раніше ми розповідали, що російські війська пограбували та знищили новітню Центральну аналітичну лабораторію в місті Чорнобиль. Там зберігалося майже 100 одиниць найсучаснішого аналітичного обладнання, аналогів якого немає у Європі. Лабораторія виконувала стратегічні функції під час роботи з пробами радіоактивних відходів, допомагала їх аналізувати й забезпечувати ядерну та радіаційну безпеку. 

Последние новости