Нелюдські вчинки російських військових під Києвом прирівняли до дій фашистів

Нелюдські вчинки російських військових під Києвом прирівняли до дій фашистів. || Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Російські військові вчинили на українській землі більше звірства, ніж свого часу нацистська Німеччина. Україна має звернутися до Міжнародного суду, щоб всі загарбники відповіли за свої злочини. Країна-агресор має розплатитися за всі вбивства, катування, крадіжки та руйнування.

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі телеканалу ICTV зрівняв жахіття, які, зокрема, відбувалися під Києвом зі справжнім фашизмом у 1941-1945 роках. За його словами, насильство та вбивства мирних жителів закінчаться разом з війною, тому її потрібно зупинити якнайшвидше.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів під час телемарафону Вадим Денисенко, у братських могилах на Київщині поховано понад 250 мирних мешканців, яких розстрілювали окупанти. Зокрема, від пострілів у потилицю загинула родини старости села Мотижин Ольги Сухенко. І це лише один випадок нелюдських вчинків російської армії в Україні.

Денисенко також заявив, що будь-яка війна закінчується переговорами, тож для миру Україна має продовжувати обговорювати питання з ворогом. Не варто забувати і про Міжнародний трибунал проти росії, адже все, що робили на Київщині, у Маріуполі та Харкові – це пряма вказівка володимира путіна.

[read_more_vg id="1202198"]

Зазначимо також, що війська рф не припинили скоювати злочини навіть після свого відступу з Київської області. Як розповів радник голови Офісу Президента Олексій Арестович, окупанти встигли награбувати майже в кожному селі та в кожному містечку, яке проходили, майно з покинутих будинків. Про це свідчить той факт, що в машинах військ росії, які зупиняли наші захисники, знаходили килими, пральні машини тощо. Але і це ще не все. Окупанти при відході з області взяли заручників, серед яких діти, молоді дівчата і жінки. Їх посадили до машин та повезли у невідомому напрямі. 

Питання відповідальності росії за вбивства і катування має вирішуватись на міжнародному рівні. На події в Київській області вже відреагувала голова МЗС Британії Ліз Трасс. Вона назвала огидними звірства росіян у Бучі та інших містах України та заявила, що зробить все можливе для покарання окупантів.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Броварському районі на початку березня російські військові вбили чоловіка та зґвалтували жінку. Вона змогла публічно розповісти про пережитий жах через три тижні після трагедії.

Последние новости