На Київщині окупанти знищили ландшафтний парк

На Київщині окупанти знищили ландшафтний парк. || Фото: t.me/kyiv_n

У Макарівському районі Київської області російські окупанти знищили ландшафтний парк "Добропарк". Від обстрілів на території  постраждало багато будівель, але персонал, на щастя, живий і перебуває у безпечному місці.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що "Добропарк" під Києвом облаштували ще в лютому 2020 року, а його офіційне відкриття було у квітні того ж року. Це був великий ландшафтний парк площею 400 футбольних полів. Тут було висаджено безліч дерев та створено кілька долин. Також на території "Добропарку" є 16 невеликих озер. Парк користувався популярністю у організаторів фестивалів, любителів кемпінгу та катання на квадроциклах. Минулої зими у ньому створили гарну новорічну локацію.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час терористичного нападу на Київську область російські окупанти не пройшли повз "Добропарк". Наразі ландшафтний парк майже повністю знищений, повідомляють на Facebook-сторінці парку.

Внаслідок ворожих обстрілів у парку повністю знищено головний будинок, у якому взимку розміщувалася велика Резиденція чарівника Доброчара. Усі інші будівлі на території "Добропарку" також постраждали. Окупанти розбили весь транспорт та техніку та вкрали садові інструменти. І це ще не всі втрати. Як повідомляють власники парку, стан інших втрат поки що оцінити важко. Персонал від дій російської армії не постраждав.

[read_more_vg id="1202322"]

Раніше ми розповідали, що російські солдати пограбували етнографічний комплекс "Українське село" у селі Бузова Бучанського району. Єдине місце, яке не чіпали окупанти – сувенірна крамниця. При цьому будинки на його території залишилися цілими.

Последние новости