Дорожники відновили Житомирську трасу на шляху до Києва

Дорожники відновили Житомирську трасу на шляху до Києва. || Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

На Житомирській трасі відновлено сполучення зі столицею. Дорожники завершили роботи з облаштування тимчасової переправи через річку Ірпінь і сьогодні нею вже вирушили перші автівки.

Переправа та відновлена дорога на Житомирській трасі працює у напрямку Києва та Житомира. Її швидко відновили, адже це один з критично важливих напрямків.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про відновлене сполучення зі столицею написав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Міст біля селища Стоянка був зруйнований у перші дні російського вторгнення, щоб стримати наступ ворога. Практично з перших днів після звільнення Київщини Укравтодор почав працювати на критично важливих об'єктах, зокрема на Житомирській трасі. Тут було зруйновано не лише інфраструктуру, а й дорогу. Траса стала полем битви під час окупації. Фахівці оперативно почали розчищати трасу, і паралельно будувати об'їзну дорогу.

Тимчасову білощебневу дорогу з переправою через Ірпінь, за словами Кубракова, побудували за 13 днів у кооперації з військовими.

Зараз цією дорогою можуть користуватися переважно легкові та маловантажні авто. Великоваговий транспорт поки що має користуватися вже наявними обхідними шляхами.

[read_more_vg id="1203620"]

Міністр інфраструктури також зазначив, що паралельно ведуться роботи з демонтажу зруйнованого мосту, і вже за кілька місяців планується побудувати та відкрити один проїзд новим мостом на трасі М-06.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що міст через річку Ірпінь у селі Романівка, який був зруйнований під час війни, стане частиною меморіалу. Цей міст був єдиним шляхом евакуації населення із міст Київщини. За задумом авторів меморіалу, у майбутньому люди зможуть відчути все, що тут відбувалося. В рамках цієї ініціативи пропонують розповісти історію відомого знищеного мосту.

Последние новости