Шахраї розпочали фейкову кампанію зі збору коштів на відновлення "Мрії"

Шахраї розпочали фейкову кампанію зі збору коштів на відновлення "Мрії". || Фото: polscha.travel

Російські окупанти знищили літак АН-225, від найбільшого транспортного літака світу залишилася лише хвостова частина та двигуни, які частково вціліли. Однак українці точно знають, що у нас буде нова «Мрія».

Конструктори вже досліджують уламки літака і обов’язково почнуть будувати новий. Ясна річ будівництво буде не дешевим, тому авіапідприємство «Антонов» зараз розробляє офіційний сайт з реквізитами, на якому можна буде слідкувати за грошима на відновлення літака. Про це повідомили у «ANTONOV Company».

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Проте в Україні вистачає й шахраїв, які прикриваючись благодійною місією, хочуть ошукати людей. На днях у мережі почався фейковий збір коштів на відновлення літака АН-225. Невідома компанія збирає гроші, використання яких простежити неможливо. Крім того, на сайті вказуються різні напрямки спрямування коштів: у першому – на будівництво «Мрії», у другому – «на потреби ЗСУ», - зазначили в «Антонова».

В компанії додали, що повідомлення було створене без погодження ДП «АНТОНОВ».  Підприємство не надавало повноважень вказаній компанії на збір коштів для відновлення Ан-225. Ті кошти, які вже надійшли на рахунок підприємства, будуть використані винятково для реалізації проєкту з відбудови «Мрії».

Підприємство виступає за прозорість процесу залучення інвестицій. Тому зараз команда працює над розробкою офіційного сайту з реквізитами, де кожен зможе побачити, скільки коштів залучено на відбудову найбільшого в світі транспортного літака. На цьому ж ресурсі буде розміщено також звіт про використання надходжень. Про відкриття цього сайту буде повідомлено офіційно.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що знищений російськими окупантами літак «Мрія» був найбільшим і найпотужнішим транспортним літаком. Сьогодні від колись потужного літака залишилися лише уламки, які конструктори матимуть змогу використати для створення нового літака.

Последние новости