Екс-генпрокурор Рябошапка знову намагається виїхати з України

Екс-генпрокурор Рябошапка знову намагається виїхати з України. || Фото: president.gov.ua

Колишнього Генпрокурора Руслана Рябошапку знову помітили під час спроби виїхати за кордон. Відповідні кадри зняли на пункті пропуску Дяково в Закарпатській області на кордоні з Румунією.

Нагадаємо, вперше він намагався залишити Україну у березні 2022 року після повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої країни. Рябошапка хотів виїхати через пункт пропуску Косіно на кордоні з Угорщиною, проте йому цього не дозволили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Хоч екс-генпрокурор і підходить за віком для мобілізації, у нього є троє неповнолітніх дітей, тож покинути країну він може. Проте на кордоні були проблеми з документами. Зокрема він надав три копії інформаційних сторінок паспортних документів своїх дітей, які є громадянами Франції, а також довідку від мерії французького міста Ла-Ванцено, яка підтверджує його статус багатодітного батька. Із собою тоді Рябошапка також віз 9 тисяч євро, які задекларував.

У виїзді йому було відмовлено, а у причинах вказали "відсутність підтверджуючих документів про наявність трьох і більше дітей, які перебувають у особи на утриманні".

Через місяць у Закарпатській області йому також вручили повістку, після чого він мав з'явитися до військкомату.

І ось сьогодні, 10 травня, Рябошапка вкотре намагався перетнути український кордон і виїхати до Румунії. Про це пише "Кореспондент" із посиланням на джерело в Генпрокуратурі.

Поки що невідомо, чи його пропустили. Vgorode стежить за продовженням історії.

[telegram post="korrespondentnet/22129" desc=""]

Последние новости