Руслан Рябошапка розповів, чому прикордонники не випустили його з України

Руслан Рябошапка розповів, чому прикордонники не випустили його з України. || Фото: Уніан

Екс-генпрокурор України Руслан Рябошапка прокоментував свій намір виїхати з країни і сказав, що прикордонники на пункті пропуску "Дяково" ретельно перевірятимуть усі його документи.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Руслан Рябошапка вже кілька разів намагався залишити Україну - у березні, квітні та травні. Щоразу прикордонники відмовляли йому у виїзді, а причиною називали те, що документи колишнього Генпрокурора були відсутні або не відповідали нормам.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про чергову відмову у виїзді 10 травня через "Дяково" Рябошапка розповів у коментарі "Стране".

За словами Рябошапки, підстави для виїзду за кордон він має - у нього є троє неповнолітніх дітей, і він три місяці не бачив свою сім'ї, яка живе у Франції.

– Я надав прикордонникам оригінали свідоцтв про народження, які відповідали всім законним вимогам. На документах був апостиль (один із правових режимів визнання юридичної сили українських документів, які будуть використовуватися за кордоном – ред.), переклад та апостиль на перекладі. Підстав відмовити мені не було, - сказав екс-генпрокурор.

Печатка Страсбурзької мерії на документах, які надав Рябошапка, затверджено також апеляційним судом міста Кольмаро в Ельзасі, який компетентний завіряти такі документи.

Прикордонники, за словами Руслана Рябошапки, вилучили свідоцтва про народження дітей та вивчатимуть їх "під мікроскопом".

- Прикордонники перевищили свої повноваження, бо перевіряти справжність цих документів може лише французький суд. І він це вже перевірив, поставивши друк на документах, які видала французька мерія. Поки невідомо, скільки чекати на ці документи назад, бо прикордонники й самі не знають, - сказав Рябошапка.

Також відмову Руслану Рябошабці у виїзді прикордонники мотивували тим, що за правилами діти мають бути з ним.

Рябошапка сказав, що займатиметься питанням повернення документів та вирішенням цієї проблеми.

[read_more_vg id="1205980"]

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на пункті пропуску "Краковець" на Львівщині затримали народного депутата Григорія Суркіса. При собі він мав дорогий годинник, який хотів вивезти з України. Прикордонники не дозволили йому це зробити, тримаючи його на кордоні. Згодом Суркіса випустили із країни, але без годинника. Відомо, що годинник належить нардепу і він вказав його у своїй деклараларції про доходи.

Последние новости