У Чорнобильській зоні почалася масштабна пожежа

У Чорнобильській зоні почалася масштабна пожежа. || Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

У Чорнобильській зоні знову почалися масштабні пожежі. Цього разу вони виникли у зв'язку з початком сухої та вітряної погоди, а також наявністю на території великої кількості мін та сигнальних ракет, залишених російськими окупантами.

Наразі вогнеборці гасять найбільшу за площею пожежу в районі КПП "Зелений мис" в Опачичському лісництві, повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Рятувальники говорять, що ця загоряння є наймасштабнішим за поточний рік, його площа складає більш ніж  
1 500 гектарів.

Гасіння пожежі ускладнюють погодні умови та наслідки окупаціїт військами РФ. Вітряна погода розносить полум'я на інші ділянки, а технічні ресурси вогнеборців обмежені у зв’язку з тим, що російські окупанти  викрали та знищили велику кількість техніки і пального. Високою та небезпечною залишається також загроза вибухів мін.

Радіаційний фон на територіях загоряння знаходиться в межах контрольованих рівнів. Задимлення із зони відчуження та пожеж біля Іванкова та селища Страхолісся може перенестися вітром в сторону Вишгорода та Києва. У ДСНС закликають киян закривати вікна, а мешканців прилеглих до зон загоряння населених пунктів - утриматись від прогулянок.

У гасінні масштабних пожеж беруть участь частина ДПРЗ-11 ДСНС та пожежні ДСП "Північна Пуща".


[read_more_vg id="1206777"]

Пожежники мають термінові потреби у ресурсах. Вони просимо небайдужих людей та приватний сектор за можливості надати:

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що вчора опівночі у Вишгородському районі почалося тління лісових підстилок, яке переросло у високе полум'я. Пожежники, які прибули на місце події, врятували з вогню місцеву мешканку.

Последние новости