Піротехніки завершили розмінування доріг на Київщині: яка ситуація в області зараз

Піротехники завершили розмінування Київщини: яка ситуація в області зараз. || Фото: УНІАН

Станом на 20 травня у Київській області повністю завершили розмінування доріг та деякі роботи з відновлення після окупації. Усі дорожні артерії населених пунктів розміновані, проте планові вибухи ще можуть відбуватися. Усього з початку робіт було знешкоджено 34 387 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко відзвітував про відновлення деокупованих населених пунктів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, у період з 11 квітня до 19 травня піротехніки виконали 29 виїздів на територію Пущі-Водиці, де велися бойові дії. Там було знайдено та знешкоджено понад 20 вибухонебезпечних предметів. За останню добу роботи з розмінування були проведені на території:

За словами Тимошенка, у Київській області електропостачання відновлено на 100% - більш ніж 260 тисяч споживачів вже зі світлом. Роботи планували завершити за 60 діб, проте повернути електроенергію у будинки та об'єкти критичної інфраструктури вдалося за 45 днів. Відновлювальні роботи виконували більш ніж 1 тисяча спеціалістів із різних регіонів України.

Триває також відновлення мостів, які були зруйновані ракетами окупантів чи бійцями ЗСУ для оборони.

У селі Андріївка, що знаходиться у Макарівській громаді, вже розпочато поточний ремонт дахів у 50 приватних будинках. Також тут відновлено газо- й електропостачання, частково є зв'язок та інтернет. Територію повністю очистили від завалів, а з доріг прибрали техніку.

Також оживає після окупації і село Мощун. У цьому населеному пункті вже відновлено транспортне сполучення з Києвом та працюють автобуси. Крім цього було створено дорожню карту з роботи над генеральним планом селеща, наразі готуються документи для його оприлюднення та проведення громадського обговорення.

[read_more_vg id="1206997"]

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, коли у Києві планують відновити навчальні заклади, які були пошкоджені від ворожих обстрілів. Міська влада планує завершити відбудову шкіл та дитячих садків у дуже короткі терміни.

Последние новости