У Києві затримали лікаря, який "за посаду" співпрацював з окупантами

У Києві затримали лікаря, який "за посаду" співпрацював з окупантами. || Фото: unsplash.com

У Києві Служба безпеки України виявила колаборанта РФ, який закликав персонал лікарні співпрацювати з російськими військами. За агітацію чоловіку обіцяли посаду у Міністерстві охорони здоров'я.

Про це розповів речник СБУ Артем Дехтяренко. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За даними слідства, співробітник лікарні закликав лікарів підтримати загарбників, надавати їм їжу та здавати виявлені позиції ЗСУ на Київщині. Війська РФ сказали, що чоловік займатиме посаду у МОЗ, якщо їм вдастся окупувати Україну.

Обвинувальний акт за цією справою направлено до суду.

Зараз тривають заходи для встановлення і притягнення до відповідальності посадовця медзакладу та інших осіб, причетних до злочинів проти України. 

Також СБУ затримала мешканця Київщини, який був завербований Росією у лютому. Російський агент хотів призватися до бойового підрозділу ЗСУ для розвідувально-підривної діяльності на користь окупантів. Під час тимчасової окупації одного з населених пунктів Житомирської області він орієнтував загарбників на місцевості, збирав дані про дислокацію українських військ і давав «наводку» щодо адрес проживання колишніх учасників АТО.

[read_more_vg id="1207179"]

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Служба безпеки затримала чоловіка, якого російські окупанти призначили "мером" Димера, що на Київщині. Він здавав військовим РФ усю наявну інформацію про українських заххисників, які проживають у селищі.

Последние новости