Російські окупанти почали відступати від Сєвєродонецька

Російські окупанти почали відступати від Сєвєродонецька. || Фото: Олександр Гальперін

Збройним Силам України вдалося відвоювати частину Сєвєродонецька, за який уже тривалий час точаться бої з російськими окупантами. У суботу, 4 червня, українські військові завадили російським військам захопити зруйноване місто, яке опинилося в центрі наступу. Через контратаку російські війська почали відступати.

Губернатор Луганської області Сергій Гайдай в ефірі Національного телемарафону розповів, що українські війська відвоювали 20% від території Сєвєродонецька, яку вони раніше втратили.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За прогнозом голови Луганської області, місто не вдасться окупувати за два тижні, як про це говорили росЗМІ, навіть незважаючи на перекидання російських підкріплень.

- Як тільки у нас буде достатньо західної далекобійної зброї, ми витіснимо їхню артилерію. Тоді російська піхота просто втече, - сказав Гайдай.

Reuters ще у четвер зв'язався з Сєвєродонецьком і отримав підтвердження від влади, що частина міста все ще утримується українцями. Крім того, ЗСУ вдалося повернути під свій контроль село Метелкіне.

Про відступ російської армії з міста написав керівник громадського руху "Новороссія" та публіцист Ігор Стрєлков. За його словами, кілька джерел підтвердили, що українці ввели у бій підрозділи іноземних найманців, у більшості – поляків, хоча офіційних підтверджень з української сторони про це немає. Проте Стрєлков заявив, що ЗСУ просунулися на цьому фронті, а російські підрозділи відходять. Детальної інформації про глибину успіху українських військ терорист не дав.

За словами Сергія Гайдая, росіяни підривають мости в області, "щоб ми не могли доставляти підкріплення нашим хлопцям, які захищають Луганську область".

- Справді, вони бояться, що успіх наших захисників розвиватиметься. А це можна зробити, коли своєчасно давати боєкомплект, зброю, підкріплення, резерви щодо людей. Це перше, чого вони бояться, – наголосив керівник ОВА.

Українські офіційні особи очікують отримати передові ракетні системи зі США та Великобританії, які зможуть змінити хід війни на користь України. Українські військові вже розпочали освоєння цієї техніки.

[read_more_vg id="1208613"]

Зазначимо, Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що російські підрозділи спробували просунутися з Сєвєродонецька у бік Лисичанська через річку Сіверський Донець, але були зупинено.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що член переговорної групи з української сторони Давид Арахамія заявив, що Україна може ініціювати новий раунд переговорів із Росією, коли матиме посилену переговорну позицію. Паузу у переговорному процесі він пояснив тим, що на сході України наразі тривають "великі бої".

Последние новости