Мешканці Київщини налагодили механізм відправки коштів із заборонених систем РФ

Мешканці Київщини налагодили механізм відправки коштів із заборонених систем РФ. || Фото: t.me/SBUkr

На Київщині Служба безпеки України ліквідувала канал фінансування російської агентури. Зловмисники  переправляли гроші з РФ на територію України через підсанкційні платіжні системи.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Правоохоронцям вдалося нейтралізувати угрупування з трьох мешканців Київської області, яке діяло в інтересах ворожих спецслужб. Його учасники мали за гроші проводити дії з підривної діяльності проти України.

Злочинці налагодили механізм відправки коштів навіть попри заборону переводити гроші між країнами. Вони створили мережу анонімних інтернет-платформ, через які приймали "замовлення" на купівлю, продаж чи обмін електронних грошей із заборонених систем РФ. Ці незаконні операції вони проводили у власному пункті обміну валют.

Під час обшуків в учасників угруповання виявлено понад 13 мільйонів гривень,  комп’ютерну техніку та чорнову документацію з доказами протиправної діяльності. Організатору схеми повідомлено про підозру. Досудове розслідування триває.

[read_more_vg id="1208616"]

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві зупинили порушника правил дорожнього руху, який виявився російським диверсантом. Під час перевірки патрульні знайшли в його телефоні фотографії, що видають позиції українських армії, позивні військових та ішу секретну інформацію. 

Последние новости